Έμειναν στο "Χ"

Το ντέρμπι της πρωτεύουσας δεν είχε νικητή (1-1), με τη Ρεάλ να χάνει ευκαιρία για την κορυφή και την Ατλέτικο να κλέβει βαθμό και εντυπώσεις στο φινάλε.

Ο Ντιέγο Σιμεόνε είχε πάρει ξεκάθαρα τον αέρα του Κάρλο Αντσελότι. Τελικά όμως ούτε ο διάδοχος Ράφα Μπενίτεθ κατάφερε να ανατρέψει σε πρώτη πράξη την καθεστηκυία τάξη που έχει καθιερώσει πλέον ο Τσόλο. Ο νέος κόουτς της Ρεάλ έφτασε πολύ κοντά στο να κάνει μία νίκη στο «Βιθέντε Καλδερόν», αλλά πνίγηκε στην δική του αμυντική τακτική. Η Ατλέτικο ισοφάρισε (1-1) λίγο πριν το φινάλε, έσωσε το βαθμό και έστησε ένα υπέροχο ιστορικό ρεκόρ. Είναι η πρώτη φορά στη μεταξύ τους ιστορία που οι Μερένγκες συμπληρώνουν πέντε αγώνες πρωταθλήματος χωρίς επιτυχία επί των Ροχιμπλάνκος και έξι σερί ματς επίσης χωρίς νίκη στο εν λόγω γήπεδο. Αυτό το τελευταίο δεν έχει ξαναγίνει εδώ και 70 χρόνια!

Οι φιλοξενούμενοι που παρατάχθηκαν με πολύ προσεκτικό στήσιμο, ήταν καλύτεροι στο Α' μέρος, αλλά εμφανίστηκαν διπρόσωποι, καθώς δεν υπήρχαν στο Β'. Το ντέρμπι γενικά δεν είχε έντονο ρυθμό, παρά μονάχα πριν τη λήξη του. Η Ρεάλ προηγήθηκε μόλις στο 9', με τον Καρβαχάλ να κάνει υπέροχη ντρίμπλα από δεξιά και σέντρα συστημένη για το κεφάλι του Μπενζεμά, που έβαλε τέλος στην αφλογιστία της ομάδας του εκεί μέσα έπειτα από 377 λεπτά. Ο Γάλλος με αυτό το τέρμα έφτασε τα έξι στη La Liga και βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ της.

Μέχρι το 15' ο δραστήριος Κορέα απάντησε με τρία επικίνδυνα σουτ και στο 20' ήρθε η εντός περιοχής ανατροπή του Τιάγκο από τον Σέρχιο Ράμος. Ο Κέιλορ Νάβας όμως εκτινάχτηκε στα αριστερά του και νίκησε τον Γκριεζμάν. Ο πρώτος έκανε το 2x2 σε πετυχημένες αποκρούσεις πέναλτι για φέτος και ο Γάλλος το ακριβώς αντίθετο (σ.σ.: Ο Κέιλορ Νάβας είναι ο πρώτος πορτιέρο της Ρεάλ που πιάνει πέναλτι εκεί μέσα από το 1980 και τον Γκαρθία Ρεμόν). Από εκείνο το σημείο και μετά, δεν συνέβη τίποτα εντυπωσιακό στο ματς, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι εντελώς εκτός ψυχολογίας αγώνα. Η Ρεάλ έκλεισε τους χώρους, η Ατλέτικο δεν είχε ιδέες και οι ουδέτεροι αισθάνθηκαν πλήξη.

Οι αλλαγές του Μπενίτεθ είχαν αμυντικό προσανατολισμό και εκείνες του Τσόλο επιθετικό. Τελικά έπιασε η διάθεση του Αργεντινού κόουτς. Στο 81' ο Βιέτο έχασε σπουδαία ευκαιρία με κεφαλιά και τρία λεπτά αργότερα βρήκε δίχτυα. Στην επέλαση και παράλληλη του Τζάκσον Μαρτίνες από αριστερά, ο Γκριεζμάν μπήκε μπροστά από τον Κέιλορ Νάβας και έστρωσε στον Βιέτο που ισοφάρισε εξ επαφής. Στις καθυστερήσεις μάλιστα πήγε να γίνει και η ανατροπή. Ο Κέιλορ Νάβας όμως και πάλι απογειώθηκε και σταμάτησε τη σουτάρα του Τζάκσον Μαρτίνες.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε εμφανώς ικανοποιημένους τους γηπεδούχους. Κι εκείνοι ωστόσο, δεν μπορούν να πανηγυρίζουν πραγματικά, μιας και δεν κατάφεραν να καλύψουν χαμένο βαθμολογικό έδαφος. Η Ρεάλ πάλι έχασε την ευκαιρία να βρεθεί μόνη στην κορυφή. Οσο για το αστέρι της, ο CR7 έμεινε χωρίς γκολ στο πρωτάθλημα για τέσσερις σερί αγωνιστικές μόλις για δεύτερη φορά στην καριέρα του (Σεπτέμβριος του 2010).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Γκοδίν, Χοσέ Χιμένες, Χουανφράν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Τιάγκο, Ολιβερ Τόρες (46' Καράσκο), Κορέα (58' Βιέτο), Φ. Τόρες (64' Τζάκσον Μαρτίνες), Γκριεζμάν

Ρεάλ Μαδρίτης (Ράφα Μπενίτεθ): Κέιλορ Νάβας, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Καρβαχάλ (40' Αρμπελόα), Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ισκο (66' Μπέιλ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (77' Κόβατσιτς).