«Ο Μουρίνιο κακό παράδειγμα τα παιδιά»

Ο Γιόχαν Κρόιφ σχόλιασε την Πρέμιερ Λιγκ και δεν δίστασε να κράξει τόσο τον Μουρίνιο όσο και τον Φαν Χάαλ.

Ένας από τους κορυφαίους παίκτες που ανέδειξε ποτέ το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ο Κρόιφ, μίλησε στο Sky Sports και μεταξύ άλλων στάθηκε στις δύο μεγάλες ομάδες του Νησιού, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Τσέλσι. Κατά τη γνώμη του το στιλ του ποδοσφαίρου που παίζουν οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι εντελώς λανθασμένο, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στη συμπεριφορά που επιδικνύει ο Πορτογάλος τεχνικός των «μπλε».

Ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα, που δε διατηρεί και τις καλύτερες σχέσεις με το συμπατριώτη του, Λουίς Φαν Γκάαλ, θεωρεί ότι η Γιουνάιτεντ δεν αντιμετωπίζει σωστά τα παιχνίδια επιμένοντας ότι έχει ευθύνη να διασκεδάζει με καλύτερο ποδόσφαιρο τους οπαδούς της: «Δε ρισκάρει για να κυριαρχήσει η ομάδα του. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Η Μάντσεστερ δεν παίζει έτσι» τόνισε ο Κρόιφ και ρωτήθηκε εάν ο Φαν Γκάαλ είναι περισσότερο προσεκτικός: «Δε νομίζω, αλλά είναι παράξενο ότι απέναντι σε δυνατές ομάδες έχουν καλά αποτελέσματα κι απέναντι σε υποδεέστερες αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Είναι περίεργη κατάσταση.»

Συνέχισε ο Κρόιφ: «Κατά την άποψή μου τα αποτελέσματα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Προέχει το ποδόσφαιρο. Τα λεφτά παίζουν σπουδαίο, αλλά όχι πρωτεύοντα ρόλο. Στην Αγγλία παίζουν διαφορετικά, ο καθένας έχει το δικό του στιλ. Ένα μείγμα από διάφορα στιλ είναι πάντοτε καλό. Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι οι οπαδοί, που πρέπει να γυρίζουν χαρούμενοι στα σπίτια τους. Πηγαίνουν στο γήπεδο για να διασκεδάσουν και πρέπει να τους δώσεις κάτι για να χαρούν.»

Ο Κρόιφ επίσης θεωρεί ότι το γεγονός πως ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν έπαιξε ποδόσφαιρο είναι ένας σημαντικός παράγοντας στο πως συμπεριφέρεται, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί κακό παράδειγμα για τα παιδιά!

«Είναι αμφιλεγόμενος. Αυτό που μου αρέσει σ΄ αυτόν είναι ότι μπορεί να δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα μεταξύ των παικτών κι αυτό που δε μου αρέσει είναι ότι πάντα βάζει τον εαυτό του πάνω απ΄ όλους και όλα. Πιθανότατα αυτό συμβαίνει λόγω του παρελθόντος, καθώς ποτέ δεν αποθεώθηκε από 100.000 οπαδούς ή, αποδοκιμάστηκε από 100.000 οπαδούς. Μπορεί να είναι από αυτό, μπορεί λόγω του ''ντόρου'' που γίνεται από τον Τύπο, αλλά δε νομίζω ότι με αυτό τον τρόπο ωθούνται τα παιδιά για να παίξουν ποδόσφαιρο», ενώ κατέληξε: «Με την Τσέλσι απολαμβάνω ορισμένους παίκτες, ωστόσο, πιστεύω ότι έχουν καλύτερους παίκτες στον πάγκο από αυτούς που παίζουν!»