«Ποτέ ξανά στην Εθνική Γαλλίας»

Ο αποκλεισμός του από την αποστολή της εθνικής Γαλλίας για το Μουντιάλ 2014 στοίχισε... ανεπανόρθωτα στον Σαμίρ Νασρί.

Σε βαθμό τέτοιο, που ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι μιλώντας σε γαλλική τηλεόραση τόνισε με τον πλέον εμφατικό τρόπο: «Ακόμη κι ο πατέρας μου να γινόταν προπονητής στην εθνική ομάδα, δεν θα επέστρεφα ποτέ σε αυτήν.»

Ο 28χρονος παίκτης «έβαλε τέλος» στη διεθνή του καριέρα τον Αύγουστο του 2014, λίγους μήνες μετά την απόφαση του Ντιντιέ Ντεσάμπ να μην τον συμπεριλάβει στις επιλογές του για τους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. Οι σχέσεις του με τον ομοσπονδιακό τεχνικό δεν είναι καθόλου καλές και δεν έχει καμία πρόθεση να φορέσει ξανά την φανέλα με το εθνόσημο.

«Ακόμη κι ο πατέρας μου να ήταν προπονητής δεν θα επέτρεφα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νασρί και συνέχισε: «Υπέφερα με τις κλήσεις... το να χάσεις ένα Μουντιάλ μπορεί να σε ''τσακίσει''. Μετά το 2012 ήθελα να σταματήσω, αλλά ο πατέρας μου, μου είπε πως έπρεπε να παίξω στο Μουντιάλ. Προσπάθησα να είμαι καλός. Είχα μία πολύ καλή χρονιά με το σύλλογό μου πριν τη διοργάνωση. Πολύ καλά στατιστικά, αλλά δυστυχώς δεν ήταν αρκετά. Χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν, όταν είδα τη λίστα με τα ονόματα δεν το πίστευα με μερικά από αυτά. Δεν είμαι τέλειος. Κάνω λάθη, ωστόσο, όταν θέλεις να είσαι μεγάλος προπονητής πρέπει να παίρνεις τα πάντα από τους παίκτες. Να ξέρεις να τους ψυχολογείς και να ''ρυθμίζεις'' το ''εγώ'' τους».

Ο Νασρί εφέτος έχει 7 συμμετοχές με τους «πολίτες», οι 5 εξ αυτών ως αλλαγή, μετά τις αφίξεις των Ραχίμ Στέερλινγκ και Κέβιν Ντε Μπρούιν. Παρ' όλα αυτά παραμένει ευτιχισμένος στο «Εϊτιχαντ», αν και καλοβλέπει το ενδεχόμενο του να συνεχίσει αργότερα την καριέρα του στο πρωτάθλημα MLS των ΗΠΑ; «Δε νομίζω ότι θα επιστρέψω στη Γαλλία. Αγαπώ την Premier League και μου αρέσει η ζωή στην Αγγλία», είπε ο Νασρί και κατέληξε: «Βλέπω τον εαυτό μου να παίζω κάποια στιγμή στο MLS, να δω κάτι διαφορετικό από την Γαλλία».