Δεν μιλάνε Ρονάλντο και Μπενίτεθ

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στην Ισπανία, ο Ράφα Μπενίτεθ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι δύο ξένοι στην ίδια ομάδα.

Οι σχέσεις των δύο ανδρών ήταν από την αρχή τυπικές. Στην πορεία όχι μόνο δεν βελτιώθηκαν, αλλά το αντίθετο σε σημείο πια που ο προπονητής των Μαδριλένων και ο σούπερ σταρ της ομάδας δεν ανταλλάσουν ούτε κουβέντα. Αυό, τουλάχιστον, συμβαίνει σύμφωνα με δημοσιύματα στην Ισπανία, τονίζοντας ότι ο Πορτογάλος άσος δεν συγχώρησε στον Μπενίτεθ μια δήλωσή του κατά την περιοδεία της ομάδας στην Αυστραλία στο πλαίσιο της προετοιμασίας. 

«Είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο;» ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους ο Μπενίτεθ. «Νομίζω πως είναι αρκετό να πω ότι είναι ένας εκ των κορυφαίων» απάντησε ο Ισπανός τεχνικός δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ακόμα μεγαλύτερο χάσμα ανάμεσά τους. Λίγες ημέρες αργότερα οι τηλεοπτικές κάμερες «συνέλαβαν» τον Ρονάλντο να βρίζει τον Μπενίτεθ στη διάρκεια προπόνησης, αλλά τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα με αποτέλεσμα ο Πορτογάλος να απαξιεί πια ακόμα και να απευθυνθεί στον προπονητή του.  

Στις 21 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο προπονητικό κέντρο της Ρεάλ η επίσημη φωτογράφηση της ομάδας για τη νέα σεζόν. Νέο επεισόδιο προκλήθηκε όταν ο Ρονάλντο αρνήθηκε, εξαιτίας του Μπενίτεθ, να ποζάρει στην κοινή φωτογραφία προέδρου, προπονητή και των τεσσάρων αρχηγών. 

Το κλίμα στα αποδυτήρια έχει βαρύνει ακόμα περισσότερο λόγω και της κριτικής που άσκησε δημόσια ο Μπενίτεθ στον Σέρχιο Ράμος, μετά το λάθος του στο ντέρμπι με την Ατλέτικο, αλλά και με τις δηλώσεις του Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος παραβιάζοντας το... πρωτόκολλο αποφάσισε χωρίς να πάρει άδεια να μιλήσει στους δημοσιογράφους και να κατακρίνει τον Μπενίτεθ που τον κάνει συνέχεια αλλαγή. 

Σε όλα αυτά, προσθέστε και τη δήλωση του Μπενίτεθ ότι δεν θα διστάσει να κάνει αλλαγή τον Κριστιάνο Ρονάλντο αν κρίνει ότι δεν μπορεί να προσφέρει στη διάρκεια ενός αγώνα. Αν αυτό συμβεί, τότε θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η αντίδραση του Πορτογάλου και εκείνη τη στιγμή, αλλά και στη συνέχεια.