«Hellenic Citizens»

«Η Σίτι για μας δεν είναι οι Άραβες, και τα λεφτά. Εμείς, οι περισσότεροι, τη Σίτι τη μάθαμε και την αγαπήσαμε όταν βολόδερνε σε Τσάμπιονσιπ και Λιγκ 2» τονίζουν οι Γαλάζιοι της... Ελλάδας που ακολουθούν τη Μάντσεστερ παντού!

Η Πανελλήνια λέσχη φίλων της Manchester City “ HELLENIC CITIZENS”, ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2006 (προ Αράβων) από μία παρέα τριών φίλων, οι οποίοι είχαν την κοινή... ανησυχία για τους Γαλάζιους του Μάντσεστερ. Η δυναμική της λέσχης  ολοένα και μεγαλώνει και από τα 3 μέλη τα οποία την απάρτιζαν αρχικά, σήμερα φτάνει να αριθμεί τα 40 μέλη, σε όλη την Ελλάδα, σε  Αγγλία και... Αμπού  Ντάμπι, τα οποία ακολουθούν την ομάδα εντός και εκτός έδρας, στο Νησί και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Αρχικά η λέσχη στεγαζόταν στο Μενίδι σε χώρο ο οποίος είχε παραχωρηθεί, σε γηπεδάκια 5Χ5, στη συνέχεια από το 2012 το Athens Sports Bar, στο Κουκάκι φιλοξένησε τις δραστηριότητες  των Hellenic  Citizens. Σήμερα η λέσχη στεγάζεται σε δικό της χώρο στο Κολωνάκι, επί τη οδού Δελφών, πάνω από το μπαρ Ιπποπόταμος. Hellenic Citizens έχουν βρεθεί σε όλες τις μεγάλες στιγμές της ομάδας όπως στον τελικό του FA Cup και τη νίκη επί της Sunderland, στο 1-6 επί της Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ, σε πολλά παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ  και στις κατακτήσεις των 2 Πρωταθλημάτων τα τελευταία 4 χρόνια.

«Η Σίτι για μας δεν είναι οι Άραβες, και τα λεφτά. Εμείς, οι περισσότεροι, τη Σίτι τη μάθαμε και την αγαπήσαμε όταν βολόδερνε σε Τσάμπιονσιπ και Λιγκ 2. Η Σίτι για μας είναι η πόλη του Μάντσεστερ, η μουσική της πόλης, η κουλτούρα, όλα. Φυσικά και ευχαριστιόμαστε που η ομάδα εδώ και χρόνια πρωταγωνιστεί, όμως ακόμα και να... ξανακυλήσει πίσω, εμείς Σίτι θα είμαστε», είναι τα λόγια του Γιάννη, αντιπροέδρου της λέσχης.Για όποιον επιθυμεί να επικοινωνήσει με τη λέσχη, μπορεί να επισκεφτεί το site: www.mcfc.gr.