Και ξαφνικά... προπονητής ο Έφενμπεργκ

Ντεμπούτο στους πάγκους θα κάνει ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου Στέφαν Έφενμπεργκ ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Πάντερμπορν.

Ο σύλλογος της Β΄ κατηγορίας είναι η πρώτη προπονητική «απόπειρα» για τον παλαίμαχο διεθνή μέσο, ο οποίος «κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του» το 2004 στο Κατάρ. Ο 47χρονος Γερμανός, ο οποίος ήταν αρχηγός της Μπάγερν Μονάχου στην κατάκτηση του Champions League το 2001 και φόρεσε 35 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο, είναι αυτή τη στιγμή σχολιαστής στην τηλεόραση και πήρε το δίπλωμα της προπονητικής πριν από τρία χρόνια. «Σκεφτόμουν για κάποιο καιρό τώρα να εργαστώ ως προπονητής και το να ξεκινώ σε ένα σύλλογο όπως η Πάντερμπορν είναι ό,τι καλύτερο, δεδομένης της εντυπωσιακής καριέρας των προκατόχων μου» τόνισε σε δήλωσή του ο Έφενμπεργκ, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί από τους πρώην προπονητές της Πάντερμπορν συνέχισαν την καριέρα τους στην Bundesliga, συμπεριλαμβανομένων του Αντρέ Μπραϊτενράιτερ της Σάλκε, του Ρόγκερ Σμιτ της Λεβερκούζεν και του Αντρέ Σούμπερτ της Γκλάντμπαχ.

Οι διοικούντες την Πάντερμπορν ελπίζουν ότι ο «τίγρης», όπως είναι το προσωνύμιο του Έφενμπεργκ στη Γερμανία, θα βοηθήσει γρήγορα την ομάδα να ανακάμψει, καθώς την περυσινή αγωνιστική περίοδο η ομάδα υποβιβάστηκε από την Bundesliga και την τρέχουσα σεζόν βρίσκεται ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού στη Β΄ κατηγορία.