Οι «Πολίτες» αφυπνίστηκαν!

Μετά την ηχηρή «σφαλιάρα» από τη Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Σίτι επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε με 3-1 της Σαουθάμπτον κι επέστρεψε- έστω και προσωρινά- στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Είχαν ακόμα το αποτύπωμα από την «σφαλιάρα» της προηγούμενης εβδομάδας στο πρόσωπό τους σε ρόλο κοκκινωπού κοσμήματος: η Λίβερπουλ του Κλοπ έκανε παρέλαση στο “Etihad”, γκρεμίζοντας από την κορυφή της βαθμολογίας την Σίτι και δίνοντας τα... πρωτεία στη Λέστερ. Κάπως έτσι, η άμεση αντίδραση ήταν σχεδόν επιβεβλημένη.  

Και η ασταθής, φέτος, Σαουθάμπτον ήταν μάλλον ο πιο ιδεατός αντίπαλος που θα μπορούσε να ζητήσει ο Πελεγκρίνι, προκειμένου να γλείψει τις ποδοσφαιρικές της πληγές. Και το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους των οιωνών για τους «Πολίτες»: μόλις στο 9ο λεπτό ο Ντε Μπρόιν άνοιξε το σκορ, ενώ ο Ντελφ στο 20΄ διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων, αναγκάζοντας τον Κούμαν αν υπάρχουν «Άγιοι» και αν ναι, γιατί δεν κάνουν την εμφάνισή τους στο χορτάρι.  

Οι γήινοι άγιοι της Σαουθάμπτον έδωσαν, εν τέλει, το «παρών» στο 49΄, όταν ο Λόνγκ με κεφαλιά μείωσε σε 2-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς- ενδιαφέρον, δηλαδή, για το αν μπορεί να γκελάρει και πάλι η Σίτι εντός έδρας.  

Η καρδιά τόσο του Πελεγκρίνι όσο και των υπολοίπων πήγε οριστικά στη θέση της- μετά από ένα μίνι ταξίδι στην Κούλουρη- στο 69΄: μετά από ωραία ομαδική ενέργεια η μπάλα κατέληξε στον Κολάροφ και αυτός την έστειλε στα δίχτυα για το τελικό 3-1.

Μ' αυτή τη νίκη η Σίτι έφτασε στους 29 βαθμούς και πέρασε έστω και προσωρινά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Το αν θα μείνει εκεί μέχρι το τέλος της σεζόν, είναι κάτι που μόνο ο Θεός το ξέρει.

Δηλαδή, ο Θεός και ο Ρανιέρι...