Νίκησε και συνεχίζει να ελπίζει

Ζωντανή στο κυνήγι της πρωτοπόρου Μπαρτσελόνα, έμεινε η Ρεάλ Μαδρίτης, μετά την εκτός έδρας επικράτηση της με 2-0 επί της Εϊμπάρ, νίκη που την φέρνει στους 27 πόντους, δύο λιγότερους από την συμπολίτισσα Ατλέτικο και έξι από τοπυς Καταλανούς.

Χωρίς πολλές ευκαιρίες ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο, με τους Μαδριλένους, πάντως, να εκμεταλλεύονται μία από τις τρεις καλές στιγμές τους, για να ανοίξουν το σκορ. Η πρώτη καλή επίσκεψη των φιλοξενούμενων, στα καρέ του Ριέσγκο, ήταν το 41’, όταν ο τερματοφύλακας της Εϊμπάρ έβγαλε το σουτ του Μόντριτς, όμως τρία λεπτά αργότερα, οι Καστιγιάνοι άνοιξαν το σκορ, με κεφαλιά του Μπέιλ, μετά από σέντρα του Μόντριτς. Μάλιστα, η Ρεάλ, λίγο έλειψε να φτάσει και σε ένα δεύτερο τέρμα, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν ο Μπέιλ εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας των γηπεδούχων, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Ριέσγκο, με το πρώτο 45λεπτο να ολοκληρώνεται στο 0-1.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και με το ξεκίνημα της επανάληψης προσπάθησαν να σημειώσουν ένα εντυπωσιακό γκολ με τον Ρονάλντο στο 55’, όμως η Εϊμπάρ ήταν αυτή που έχασε την τεράστια ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα, στο 60’, όμως η κεφαλιά του αμαρκάριστου Πάντιτς, δεν βρήκε στόχο.

Στο 72’ οι Μαδριλένοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να… τελειώσουν το ματς, όταν και ο Βάσκεθ βρήκε τον Ρονάλντο, με τον Πορτογάλο, όμως, να σημαδεύει την εξωτερική πλευρά των δικτύων του Ριέσγκο.

Ότι δεν κατάφερε ο Ρονάλντο, όμως, στο 72’, το πέτυχε 10 λεπτά αργότερα, όταν και ο Πορτογάλος έστησε την μπάλα στα 11 βήματα, μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Βάσκεθ, σε ανατροπή του Ντάνι Γκαρσία και νίκησε τον Ριέσγκο για το 0-2, βάζοντας τέλος στην αγωνία των φίλων της «Βασίλισσας», με το 0-2 να παραμένει μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Εϊμπάρ: Ριέσγκο, Κάπα, Πάντιτς, Ντος Σάντος, Γιούνκα, Γκαρσία, Εσκαλάντε, Μπεριόν (86’ Αρουαμπαρένα), Ένριχ (86’ Χάιροβιτς), Ινούι, Γκονζάλες (70’ Βέρντι).

Ρεάλ Μ.: Νάβας, Καρβαχάλ (85’ Μπενζεμά), Πέπε, Νάτσο, Ντανίλο, Μόντριτς, Κρόος, Κόβασιτς (80’ Κασεμίρο), Μπέιλ, Ρονάλντο, Χάμες (66’ Βάσκεθ).