Έχασε βαθμούς και Σάντσες

Όλα στραβά πήγαν για την Άρσεναλ στο «Κάροου Ρόουντ», με τον Αρσέν Βενγκέρ να βλέπει την ομάδα του να «πετάει» δύο βαθμούς, στην προσπάθεια της για αναρρίχηση στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά να χάνει και τους Σάντσες και Κοσιελνί, που αποχώρησαν με τραυματισμούς από το παιχνίδι.

Ειδικά η περίπτωση του Χιλιανού φορ προβληματίζει σε μεγάλο βαθμό τους ιθύνοντες των «κανονιέρηδων», καθώς οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν θλάση.

Η κακή ημέρα φάνηκε από νωρίς για τους Λονδρέζους, που είδαν μόλις στο 13’ τον Κοσιελνί να αποχωρεί λόγω τραυματισμού και την θέση του να παίρνει ο Γκάμπριελ. Ο τραυματισμός αυτός… πείσμωσε τους φιλοξενούμενους, που μέχρι εκείνο το σημείο είχαν παθητικό ρόλο στο ματς, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν δύο καλές στιγμές, σε διάστημα τεσσάρων λεπτών. Αρχικά στο 17’, με το σουτ του Οζίλ να βρίσκει σε σώματα και στο 21’ με τον Ζιρού να μην σημαδεύει σωστά.

Τελικά, η πίεση των «κανονιέρηδων» καρποφόρησε στο 31’, όταν και ο Αλέξις Σάντσες τροφοδότησε τον Οζίλ, με τον Γερμανό να μην αφήνει την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, δίνοντας το προβάδισμα στην Άρσεναλ.

Οι Λονδρέζοι, όμως, δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το υπέρ τους σκορ, μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Ήταν το 44ο λεπτό, όταν και ο Μπράντι τροφοδότησε τον Γκράμπαν, με τον τελευταίο να περνά εύκολα το εμπόδιο του Γκάμπριελ και να νικά και τον Τσεχ, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε ακόμα… χειρότερα για το συγκρότημα του Αρσέν Βενγκέρ, με τον Αλσατό να βλέπει τον Σάντσες να αποχωρεί (πιθανότατα με θλάση) στο 62’, τουλάχιστον, όμως, γλίτωσε, έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, σε δύο περιπτώσεις, αρχικά στο 72’, όταν ο Τσεχ, με μία απίστευτη επέμβαση σε παραλίγο… αυτογκόλ του Γκάμπριελ, κράτησε το 1-1, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Χάουσον, από κοντά, δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα, με το 1-1 να παραμένει μέχρι το φινάλε και την Άρσεναλ να φτάνει τους 27 πόντους, χάνοντας τεράστια ευκαιρία να πιάσει στην κορυφή τις Μάντσεστερ Σίτι και Λέστερ.

Νόριτς: Ράντι, Γουίζντομ, Μπένετ, Μπασόνγκ, Όλσον, Χάουσον, Ντόρανς, Ο’Νιλ, Μπράντι, Χούλαχαν (86’ Οντίντζα), Γκράμπαν (86’ Ζερόμ).

Άρσεναλ: Τσεχ, Μπεγερίν, Κοσιελνί, Μέρτεσακερ, Μονρεάλ, Φλαμινί, Καθόρλα, Ράμσεϊ, Οζίλ, Σάντσες (62’ Κάμπελ), Ζιρού.