Ολοένα και πλησιάζει

Αν κάποιος έλεγε, πριν από περίπου ένα μήνα, πως η Λίβερπουλ θα φτάσει στο σημείο να διεκδικήσει το φετινό πρωτάθλημα, μάλλον θα τον πέρναγαν για τρελό. Και όμως, η άφιξη του Γιούργκεν Κλοπ, σε συνδυασμό με τις γκέλες των πρωτοπόρων, άλλαξε το κλίμα στο «Άνφιλντ», με τους «ρεντς», μετά και το 1-0 επί της Σουόνσι, να βρίσκονται, πλέον, στο -6 από την κορυφή, έχοντας και όλα τα ντέρμπι του β’ γύρου στο γήπεδο της.

Οι γηπεδούχοι έψαξαν ένα γρήγορο γκολ που θα τους απελευθέρωνε από το άγχος και παραλίγο να τα καταφέρουν μόλις στο 7’, ‘όταν και ο Άιμπ έκανε την ατομική προσπάθεια από τα δεξιά και παρά το γεγονός πως το… παράκανε, είδε τον Μπάρτλεϊ, στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα, να την στέλνει συστημένη στο… δοκάρι του Φαμπιάνσκι. Επτά λεπτά αργότερα, ο Τσαν τροφοδότησε τον Μπεντέκε, με τον Βέλγο, όμως, να τα χαλάει στην τελική προσπάθεια, σπαταλώντας την ευκαιρία.

Χρειάστηκε να περάσουν 40 ολόκληρα λεπτά για τους γηπεδούχους για να δημιουργήσουν την αμέσως επόμενη καλή στιγμή στο παιχνίδι, με τον Φαμπιάνσκι να πετά σε κόρνερ το δυνατό σου του Άιμπ, για να φτάσουμε στο 60’, χρονικό σημείο στο οποίο η Λίβερπουλ είχε την «χρυσή» ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ήταν η σέντρα του Άιμπ από τα δεξιά, που σταμάτησε στο χέρι του Τέιλορ, με τον διαιτητή να υποδεικνύει την βούλα του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μίλνερ, που, με ψύχραιμη εκτέλεση, νίκησε τον Φαμπιάνσκι, για το 1-0.

Μάλιστα, στο 75’ οι «ρεντς» έφτασαν πολύ κοντά και σε ένα δεύτερο τέρμα, με τον Φαμπιάνσκι να λέει όχι στον Μίλνερ, με το 1-0 να μην αλλάζει μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης και την Λίβερπουλ να… σκαρφαλώνει στην 6η θέση, με 23 πόντους, δύο πίσω από την Τότεναμ.

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Σκρτελ, Λοβρέν, Μορένο, Τσαν, Μίλνερ, Λαλανά, Άιμπ, Φιρμίνο (65’ Χέντερσον), Μπεντέκε (72’ Στάριτζ).

Σουόνσι: Φαμπιάνσκι, Νόουτον, Μπάρτλεϊ, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Μπρίτον, Κι, Σίγκουρτσον, Ρούτλετζ, Αγιού, Έντερ (68’ Γκομίς).