Όταν η Μίλαν ήταν «αφεντικό» της «Χρυσής Μπάλας»

Ο Λιονέλ Μέσι και ο Νεϊμάρ δήλωσαν δημόσια ότι θα προτιμούσαν τον συμπαίκτη τους στη Μπαρτσελόνα,  Λουίς Σουάρες συνυποψήφιό τους για τη «Χρυσή Μπάλα», αντί του Κριστιάνο Ρονάλντο. Με αφορμή τα λεγόμενά τους, το SPORTIT σάς θυμίζει τις φορές που οι τρεις υποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή προήλθαν από την ίδια ομάδα.

Το 1988 και το 1988 η περιβόητη Μίλαν των Ολλανδών κυριαρχούσε σε Ιταλία και Ευρώπη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα και τις δύο χρονιές και οι τρεις θέσεις του… «βάθρου» της «Χρυσής Μπάλας» να είναι κατειλημμένες από παίκτες των Ροσονέρι».

Συγκεκριμένα, το 1988, οι… «οράνιε» Φρανκ Ράινκαρτ, Ρουντ Γκούλιτ και Μάρκο Φαν Μπάστεν ήταν οι τρεις επικρατέστεροι για το βραβείο του κορυφαίου Ευρωπαίου ποδοσφαιριστή (εκείνη την εποχή η «Χρυσή Μπάλα» αφορούσε στον κορυφαίο Ευρωπαίο παίκτη). Με αυτούς «πρώτα βιολιά», η ιταλική ομάδα έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο τέλος της σεζόν (1988-89). Νικητής αναδείχθηκε ο Φαν Μπάστεν, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο Φρανκ Ράινκαρτ το 1988 έπαιξε στη Μίλαν από το φθινόπωρο και μετά, καθώς την προηγούμενη σεζόν αγωνιζόταν στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Και η επόμενη χρονιά ήταν βαμμένη στα… κόκκινα και μαύρα. Η ομάδα που έφτασε μέχρι την κορυφή της Ευρώπης είχε τους τρεις κορυφαίους της Γηραιάς ηπείρου. Μόνο που αυτή τη φορά «σφήνα» στους Ολλανδούς μπήκε κι ένας Ιταλός. Ο λόγος για τον ιστορικό αρχηγό της Μίλαν, τον Φράνκο Μπαρέζι, που μοιράστηκε το βάθρο με τον Μάρκο Φαν Μπάστεν και τον Φρανκ Ράινκαρτ, με τον Φαν Μπάστεν να ανεβαίνει στο «πρώτο σκαλί» για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Δεν χρειάζεται να πούμε ότι το τέλος εκείνης της ποδοσφαιρικής σεζόν βρήκε για άλλη μία φορά τη Μίλαν στην κορυφή της Ευρώπης…