Της έκλεισε το Σ(π)ίτι και στο βάθος… τίτλος!

Αυτό που κάνει φέτος η Λέστερ ξεπερνάει κάθε πραγματικότητα! Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι «διέλυσε» τη Μάντσεστερ Σίτι με σκορ 1-3 στο «Έτιχαντ» για την 25η αγωνιστική της Premier League και παραμένει μόνη πρώτη στη βαθμολογία. Δύο γκολ από τον Χουτ. Δικαίως διαμαρτύρεται για πέναλτι που δόθηκε σαν… φάουλ η Σίτι, όταν το σκορ ήταν ακόμα στο 0-1. Στο +6 οι «αλεπούδες» από τους δεύτερους «πολίτες».

Το παιχνίδι στο Μάντσεστερ ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους. Μόλις στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης, ο Χουτ βρέθηκε στα όρια της μικρής περιοχής του Χαρτ, προλαβαίνοντας τον αργό Ντεμικέλις και με προβολή να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Στη συνέχεια οι «αλεπούδες» είχαν κι άλλες καλές στιγμές, αλλά ο Χαρτ δήλωσε «παρών». Από το 20’ και μετά οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία δημιουργώντας καλές ευκαιρίες. Στο 29’ ο Τουρέ βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση, το τελείωμά του όμως ήταν απογοητευτικό, ενώ λίγο αργότερα οι «πολίτες» κέρδισαν φάουλ, το οποίο όμως έπρεπε να δοθεί σαν πέναλτι, αφού ο Μόργκαν μάρκαρε μέσα από τη γραμμή της περιοχής. Η ανάπαυλα βρήκε τη Λέστερ μπροστά στο σκορ.

To δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς το πρώτο. Η Σίτι επέστρεψε στο χορτάρι του «Έτιχαντ» για να πιέσει, αλλά αρκούσε μία τέλεια κόντρα για να σκοράρει εκ νέου η Λέστερ. Συγκεκριμένα, στο 49’ μετά από εκπληκτική ατομική ενέργεια του Καντέ, ο Μαχρέζ πήρε τη μπάλα στο όριο της περιοχής κι αφού «χόρεψε» δύο αμυντικούς, σούταρε αφήνοντας «άγαλμα» τον Χαρτ, για το 0-2. Στο 54, μετά από κόρνερ, ο Φερνάντο πήδηξε ψηλότερα από όλους, αλλά ο Σμάιχελ πραγματοποίησε μία πολύ μεγάλη απόκρουση στην κεφαλιά που έγινε. Ο Χαρτ δεν ακολούθησε το παράδειγμα του Δανού όμως. Στο 59’, η κεφαλιά του Χουτ άφησε για δεύτερη φορά «στήλη άλατος» τον Άγγλο γκολκίπερ για το 0-3 της Λέστερ! Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του Άγγλου αμυντικού. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Πελεγκρίνι πίεσαν έστω για το γκολ της τιμής, το οποίο πέτυχαν όταν ήταν πια… αργά. Συγκεκριμένα, στο 87′, ο Κουν Αγκουέρο με κεφαλιά νίκησε τον Σμάιχελ και μείωσε σε 1-3, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση, αφού ο Αργεντινός ένα λεπτό μετά έχασε μεγάλη ευκαιρία για να βάλει «φωτιά» στο ματς.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Μ. Πελεγκρίνι): Χαρτ, Κολάροφ, Ντεμικέλις, Οταμέντι, Ζαμπαλέτα, Ντελφ (52’ Ιχεανάτσο), Φερναντίνιο, Στέρλινγκ, Τουρέ (52’ Φερνάντο), Σίλβα (77’ Κελίνα), Αγκουέρο

ΛΕΣΤΕΡ (Κ. Ρανιέρι): Σμάιχελ, Φουκς, Χουτ, Μόργκαν, Σίμπσον, Ολμπράιτον (86′ Ντάιερ), Καντέ, Ντρινκουότερ, Μαχρέζ (78’ Γκρέι), Οκαζάκι (81’ Ουλόα), Βάρντι