«Μπλόκαρε» στο Βερολίνο

Η Ντόρτμουντ τα βρήκε… μπαστούνια στο Βερολίνο. Οι Βεστφαλοί έμειναν στο 0-0 με την εξαιρετική τη φετινή σεζόν Χέρτα, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Bundesliga, και δίνουν την ευκαιρία στην Μπάγερν Μονάχου να ξεφύγει ακόμα περισσότερο αν φύγει με τους τρεις βαθμούς από την έδρα της Λεβερκούζεν.

Αυτή ήταν η πρώτη «γκέλα» της Μπορούσια μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος, καθώς είχαν προηγηθεί οι νίκες με Γκλάντμπαχ (1-3) και Ίνγκολσταντ.

Αρκετά κλειστό ήταν το παιχνίδι στο πρώτο μέρος. Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα και έχασαν δύο καλές ευκαιρίες για να πετύχουν ένα τέρμα. Στο 7’ το σουτ του Γκουντογκάν κατέληξε ελάχιστα άουτ ενώ στο 33’ ο Γιαρστάιν είπε «όχι» σε κεφαλιά του Χούμελς μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Ίδια γεύση και στο δεύτερο 45λεπτο. Οι παίκτες του Τόμας Τούχελ είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο η άριστα οργανωμένη άμυνα των πρωτευουσιάνων δεν τους επέτρεψε να γίνουν απειλητικοί. Έτσι, το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από έναν βαθμό.

Χέρτα: Γιαρστάιν, Πλάτενχαρντ, Μπρουκς, Λάνγκαμπ, Βάιζερ, Χέγκελερ (90’ Σταρκ), Λουστενμπέργκερ, Χαραγκούτσι, Καλού (89’ Μπάουμγιόχαν), Νταριντά, Ιμπίσεβιτς (71’ Βαν Ντεν Μπεργκ).

Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Σμέλτσερ, Βέιγκλ, Γκουντογκάν, Κάστρο (71’ Πούλισιτς), Μιχταριάν, Ρόις (81’ Γκίντερ), Ομπαμεγιάνγκ (72’ Ράμος).

Είχε «τριάρα» στο Γκελζενκίρχεν

Η Σάλκε εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την έδρα της και πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση επικράτησε άνετα με 3-0 της Βόλφσμπουργκ. Στο 24΄ο Χούντελαρ έδωσε προβάδισμα στους «βασιλικούς μπλε» ενώ στο 35’ ο Γκέις διπλασίασε τα τέρματά τους. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε τρία λεπτά πριν το φινάλε ο Σοπφ.

Από εκεί και πέρα, η Στουτγκάρδη πέρασε σαν άνεμος από την έδρα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης (2-4) ενώ και η Μάιντς έφυγε με το «διπλό» (0-1) από το Αννόβερο και συνεχίζει την ανοδική της πορεία. Τέλος, το γκολ του Σταφυλίδη δεν ήταν αρκετό για την Άουγκσμπουργκ, καθώς ηττήθηκε από την Ίνγκολσταντ (2-1).