Όταν σοβαρεύτηκε, νίκησε

Ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου παραμένει η Ατλέτικο Μαδρίτης, με το συγκρότημα του Τσόλο Σιμεόνε, παρά το «μούδιασμα» στο ξεκίνημα της επανάληψης, από το τέρμα του Κέκο, να σοβαρεύεται στο υπόλοιπο της επανάληψης και με τέρματα των Χιμένεθ ,Σαούλ και Τόρες, να φτάνει στην νίκη με 3-1, που την φέρνει στους 51 πόντους, μαζί με την Μπαρτσελόνα, με τους Καταλανούς, όμως, να έχουν δύο παιχνίδια λιγότερα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν φτωχό σε φάσεις, καθώς η μοναδική άξια αναφοράς ευκαιρία, δημιουργήθηκε από πλευράς Ατλέτικο Μαδρίτης στο 19’, όταν και ο Γκάμεζ βρήκε τον Γκριεζμάν, όμως η προσπάθεια του τελευταίου πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Ριέσγο.

Σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο, η επανάληψη ήταν πολύ καλύτερη σε θέαμα. Σε αυτό, βέβαια, βοήθησε ο… αιφνιδιασμός που δέχτηκαν οι γηπεδούχοι, μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα, όταν ο Ένριχ εκμεταλλεύτηκε λάθος του Σαούλ, δίνοντας την ασσίστ στον Κέκο, με τον τελευταίο να νικά τον Όμπλακ για το 0-1.

Ευτυχώς για τους «ροχιμπλάνκος», η απάντηση ήρθε σχετικά γρήγορα και συγκεκριμένα στο 57’, όταν και ο Χιμένεθ, με δυνατή κεφαλιά, νίκησε τον τερματοφύλακα της Εϊμπάρ, για το 1-1, ενώ επτά λεπτά αργότερα, οι Μαδριλένοι γύρισαν ολοκληρωτικά το ματς, όταν,σε μία πανομοιότυπη φάση με αυτή του 1-1, ο Σαούλ με κεφαλιά έβαλε την Ατλέτικο μπροστά με 2-1, παίρνοντας, παράλληλα, την προσωπική του ρεβάνς για το λάθος του στο γκολ της Εϊμπάρ.

Στο 76’ το τέρμα του Βιέτο ακυρώθηκε ως οφσάιντ, με την Ατλέτικο, όμως, να «κλειδώνει» το τρίποντο στις καθυστερήσεις, όταν και ο Φερνάντο Τόρες, με το 100ο του τέρμα με την ερυθρόλευκη φανέλα, διαμόρφωσε το τελικό 3-1.