Ισοπαλία σαν… νίκη

Η Αθλέτικ ήθελε μόνο το «τρίποντο», ώστε να πλησιάσει την 4η Βιγιαρεάλ, αλλά το Κίτρινο Υποβρύχιο κράτησε (0-0) τους Βάσκους στο -10.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε εξηγούσε παραμονή του ματς ότι αυτό είναι που πρέπει οπωσδήποτε να πάρει η ομάδα του εάν θέλει να ελπίζει για το θαύμα. Μόνο που η Βιγιαρεάλ τελικά κράτησε στο «Νουέβο Σαν Μαμές» και με το 0-0 διατήρησε την απόσταση ασφαλείας των 10 βαθμών.

Το παιχνίδι ήταν πολύ κλειστό, πολύ σκληρό, δεν είχε φάσεις και επομένως ούτε γκολ. Στο 7' ο Αντούριθ σημάδεψε με το γόνατο το οριζόντιο δοκάρι και από εκεί μετά το μόνο που εμφανίστηκε ήταν δύναμη και πάθος, με τη Μπιλμπάο να έχει την κατοχή.

Ο Σολδάδο (2', 14') σπατάλησε τις καλές στιγμές των φιλοξενούμενων και στο τέλος αποβλήθηκαν ο Γουίλιαμς για τους Βάσκους και ο Μπονέρα για το Κίτρινο Υποβρύχιο, που την Κυριακή ελπίζει σε ισοπαλία στο Θέλτα-Σεβίλλη, ώστε να συνεχίσει να παίζει μόνο του για το Champions League.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Ιραϊθόθ, Μποβέδα, Λαπόρτ, Λέκουε, Μπαλενθιάγα, Μπενιάτ, Σαν Χοσέ (87' Ιτουράσπε), Σουσαέτα (63' Σαμπίν), Εράσο (71' Μουνιαΐν), Γουίλιαμς, Αντούριθ

Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνο): Αρεολά, Βίκτορ Ρουίθ, Μουσάκιο (77' Μπονέρα), Μάριο, Ζάουμε Κόστα, Τριγκέρος, Μπρούνο, Ντένις Σουάρεθ, Τζόναθαν (78' Σαμού) Μπακαμπού (45' Λέο Μπαπτιστάο), Σολδάδο.