Ντιέγκο Κόστα ο λυτρωτής

Όλα έδειχναν πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα ήταν αυτή που θα έφευγε με το τρίποντο της νίκης από το «Στάμφορντ Μπριτζ», με τους «κόκκινους διαβόλους» να κρατάνε σφιχτά το υπέρ τους αποτέλεσμα, μέχρι το 90’. Κάπου εκεί, όμως, μίλησε ένας παίκτης που έχει ακούσει τόσα πολλά φέτος. Ο λόγος για τον Ντιέγκο Κόστα, που στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, νίκησε τον ανίκητο, όπως έδειχνε, Νταβίντ Ντε Χέα, μην επιτρέποντας στον Λουίς Φαν Γκάαλ να φύγει χαμογελαστός από το Λονδίνο.

Η Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, στο 18’, όταν και ο Μαρσιάλ, αφού πέρασε τον Ιβάνοβιτς, έπιασε το δυνατό σουτ, αναγκάζοντας τον Κουρτουά σε εντυπωσιακή επέμβαση, με τον Βέλγο να πετά την μπάλα σε κόρνερ.

Χρειάστηκε να περάσει το πρώτο ημίωρο για να κάνουν οι γηπεδούχοι αισθητή την παρουσία τους στο γήπεδο, όμως σε δύο περιπτώσεις, μέσα σε μόλις ένα λεπτό, οι «μπλε» έφτασαν κοντά στο γκολ. Αρχικά στο 32’, όταν και ο Όσκαρ τροφοδότησε τον Ντιέγκο Κόστα, αυτός έμεινε όρθιος παρά το μαρκάρισμα του Τζάκσον, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ήταν η σειρά του Όσκαρ να κάνει το διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ντε Χέα, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται χωρίς τέρματα.

Η Γιουνάιτεντ ξεκίνησε αρκετά καλύτερα στο β’ μέρος, έφτασε κοντά στο γκολ στο 53’, όταν και ο Κουρτουά έβγαλε το εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ του Λίνγκαρντ και τελικά τα κατάφερε στο 61’, όταν και πάλι ο Λίνγκαρντ πήρε την δική του προσωπική εκδίκηση και με εκπληκτική προσπάθεια και τελείωμα, νίκησε τον Βέλγο τερματοφύλακα, για το 0-1.

Στο 68’ η Τσέλσι «άγγιξε» το 1-1, όταν και μετά από γέμισμα στην μεγάλη περιοχή του Ντε Χέα, ο Ιβάνοβιτς έπιασε ένα απίστευτο γυριστό, με τον Ισπανό, όμως, να πραγματοποιεί μια ακόμα πιο απίστευτη επέμβαση, πετώντας την μπάλα σε κόρνερ, ενώ στο 72’ ήταν η σειρά του Φάμπρεγκας να απειλήσει, όμως να σταματά στον συμπατριώτη του τερματοφύλακα της Γιουνάιτεντ.

Οι πρωταθλητές συνέχισαν να πιέζουν και τελικά δικαιώθηκαν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν η άμυνα της Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να διώξει την μπαλιά του Φάμπρεγκας, με τον Ντιέγκο Κόστα να γίνεται αποδέκτης της, νικώντας τον Ντε Χέα, πετυχαίνοντας το 1-1 μέσα σε αποθέωση.

Το παιχνίδι, όμως, δεν είχε τελειώσει, καθώς οι δύο ομάδες είχαν από μία ευκαιρία να φτάσουν στην νίκη. Αρχικά στο 94’, όταν και ο Ρούνεϊ νίκησε τον Ιβάνοβιτς, επιχειρώντας μια εκπληκτική λόμπα, που σταμάτησε στο πάνω μέρος των δικτύων του Κουρτουά και η δεύτερη στο 96’, όταν ο Ντιέγκο Κόστα πέρασε τον Σμόλινγκ, έκανε το χαμηλό σουτ, με τον Ντε Χέα, όμως, να αποκρούει σε κόρνερ και το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1.

Τσέλσι: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Ζουμά (59’ Κέιχιλ), Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μίκελ (67’ Πέδρο), Μάτιτς, Γουίλιαν, Φάμπρεγκας, Όσκαρ (54’ Αζάρ), Κόστα.

Μάντσεστερ Γ.: Ντε Χέα, Νταρμιάν, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Τζάκσον, Φελαϊνί (78’ Σνάιντερλιν), Κάρικ, Λίνγκαρντ, Μάτα (94’ Ερέρα), Μαρσιάλ, Ρούνεϊ.