"Η καλύτερη απόκρουσή μου ήταν κόντρα στην κατάθλιψη"

Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη σε ισπανική εφημερίδα, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν μίλησε για μια ακόμα φορά για τον δυσκολότερο αγώνα της ζωής του...

Δεν ήταν ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Δεν είχε απέναντί του κάποιον από τους κορυφαίους επιθετικούς του κόσμου. Αυτούς είχε τρόπους να τους σταματήσει ο σπουδαίος τερματοφύλακας. Την κατάθλιψω όμως; Ο Μπουφόν είχε αποκαλύψει στο παρελθόν τις δύσκολες στιγμές που πέρασε βυθισμένος στιν κατάθλιψη και μιλώντας στην εφημερίδα «ABC» τόνισε ότι η καλύτερη απόκρουση που έκανε ποτέ ήταν για να διώεξι μακριά την κατάθλιψη. 

«Ήταν μια σκληρή μάχη κόντρα στον ίδιο μου τον εαυτό. Χωρίς την βοήθεια γιατρών και φαρμάκων. Δεν ήμουν ευτυχισμένος και έπρεπε να μάθω να είμαι. Έπρεπε να αγαπήσω τον εαυτό μου, να αρχίσω να ευχαιστιέμαι τη ζωή και τους δικούς μου ανθρώπους. Δεν γινόταν να σκέφτομαι μόνο το ποδόσφαιρο. Αυτή η τραυματική εμπειρία με έκανε πιο ώριμο άνθρωπο. Νίκησα την κατάθλιψη και αυτή είναι η καλύτερη απόκρουση της ζωής μου» είπε χαρακτηριστικά ο πορτιέρο της Γιουβέντους, ο οποίος αποκάλυψε ότι το άθλημα που τον τονώνει ψυχολογικά είναι το τένις... 

«Μου αρέσει το τένις όχι μόνο ως άθλημα, αλλά και ως αντανάκλαση προσωπικοτήτων. Είμαι φίλος με τον Φέντερερ, τον θαυμάζω, μιλάμε συχνά και με ενθουσιάζει ο τρόπος που σκέφτεται. Ψυχολογικά, το τένις είναι πολύ δύσκολο άθλημα. Όταν νικάς, το πετυχαίνεις εσύ και όταν χάνεις πρέπει να το διαχειριστείς μόνος σου μέσα σου». 

Όσο για την απάντηση του Μπουφόν στην ερώτηση μέχρι πότε θα απολαμβάνουμε τον κορυφαίο τερματοφύλακα στον κόσμο; Απόλυτα μετριοπαθής... «Δεν είναι δυνατόν να πω εγώ ότι είμαι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην ιστορία. Δεν είναι λόγια που με αντιπροσωπεύουν. Πάντα πάλευα για το καλύτερο και δούλεψα σκληρά για να φτάσω εδώ που έφτασα. Πόσο ακόμα θα κρατήσει ο Μπουφόν; Ελπίζω να ολοκληρώσω αυτή τη σεζόν, έχω άλλα δύο χρόνια με τη Γιουβέντους και μπορώ να αποσυρθώ μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018».