Φέρντιναντ: «Μακροπρόθεσμα θα επέλεγα Γκιγκς»

Tην άποψη πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα έπρεπε να δώσει το χρίσμα του πρώτου προπονητή στον Ράιαν Γκιγκς μετά την αποχώρηση του Φαν Χάαλ, εξέφρασε ο Ρίο Φέρντιναντ.

Το μέλλον του Λουίς Φαν Χάαλ στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ μοιάζει δυσοίωνο, με τον Ρίο Φέρντιναντ να δηλώνει ανοιχτά την προτίμηση του στο πρόσωπο του Ράιαν Γκιγκς έναντι του Ζοσέ Μουρίνιο για τη διαδοχή στο τιμόνι των «Κόκκινων Διαβόλων».

«Βραχυπρόθεσμα, ο Μουρίνιο δείχνει καλή επιλογή. Είναι συνηθισμένος στην επιτυχία. Είναι αποδεδειγμένα νικητής, όμως νομίζω πως ο Ράιαν θα ήταν σοφότερη επιλογή μακροπρόθεσμα. Γνωρίζει την φιλοσοφία της ομάδας και νομίζω πως αυτό θα ευνοούσε πολύ και τους νεαρούς παίκτες. Είμαι πάντως περίεργος να δω ποια θα είναι η τελική απόφαση της διοίκησης», τόνισε αρχικά ο πρώην αρχηγός της Γιουνάιτεντ, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην πορεία του Γκάρι Νέβιλ στη Βαλένθια:

«Η μεγαλύτερη δυσκολία για τον Γκάρι ήταν πως στην πρώτη του δουλειά ως πρώτος προπονητής βρέθηκε σε μια ξένη χώρα, όπου δεν γνωρίζει καν τη γλώσσα. Από εκεί και έπειτα έχει να κάνει και με τις ικανότητες του καθενός στην προπονητική και στη δυνατότητα να παίρνεις το καλύτερο από τους παίκτες σου. Αυτή τη στιγμή δεν έχει καταφέρει να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, όμως είμαι σίγουρος πως στο μέλλον θα τα καταφέρει».