Παράταση στη στέψη

Παράταση πήρε η στέψη της Μπάγερν Μονάχου, καθώς ήρθε ισόπαλη 1-1 στην έδρα της με την Γκλάντμπαχ, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος και πλέον στρέφει το βλέμμα της στον επαναληπτικό με την Ατλέτικο.

Οι Βαυαροί προέρχονταν από την ήττα στη Μαδρίτη (1-0) κόντρα στους «ροχιμπλάνκος», στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα για την ημιτελική φάση του Champions League. Απέναντι στα «πουλάρια», είχαν την ευκαιρία να ρίξουν λίγο... αλάτι στην πληγή, καθώς με «τρίποντο» κατακτούσαν και μαθηματικά τον τίτλο.

Ωστόσο, παρά το γεγονός πως προηγήθηκαν νωρίς στην αναμέτρηση, η Γκλάντμπαχ, μία από τις δύο ομάδες που ανάγκασε φέτος το σύνολο του Γκουαρντιόλα σε ήττα στο πρωτάθλημα, μπόρεσε και βρήκε το γκολ της ισοφάρισης, αναβάλλοντας τη στέψη των γηπεδούχων.

Ο Καταλανός τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές, ενόψει του αγώνα με την ομάδα του Σιμεόνε στο Μόναχο, για τον επαναληπτικό του Champions League, γεγονός το οποίο... πλήρωσε εκ του αποτελέσματος.

Το πρώτο μέρος κύλησε με τους γηπεδούχους να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας από νωρίς το προβάδισμα χάρη σε γκολ του Τόμας Μίλερ μόλις στο 6ο λεπτό. Στο δεύτερο μέρος, η Γκλάντμπαχ ανέβασε την απόδοσή της και δικαιώθηκε σε μία αντεπίθεσή της.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός πως το γκολ του Χαν (72') που έφερε την ισοφάριση, ήρθε τρία λεπτά μετά την αλλαγή στο κέντρο της άμυνας της Μπάγερν, καθώς ο Γκουαρντιόλα έβγαλε τον Μπόατενγκ για να βάλει στο ματς τον Αλάμπα.

Από εκεί και πέρα δεν άλλαξε κάτι. Η είσοδος του Κόστα στη θέση του Τάσκι έδωσε μεν πνοή στους Βαυαρούς, η οποία όμως δεν ήταν αρκετή για να φέρει τη νίκη. Έτσι, η στέψη της Μπάγερν αναβλήθηκε, δύο «στροφές» πριν το τέλος και πλέον στρέφει το βλέμμα της στον επαναληπτικό με την Ατλέτικο, όπου θα πρέπει εντός έδρας να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 για να προκριθεί στον τελικό του Champions League. 

Ντάρμσταντ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2

Σημαντική νίκη στην προσπάθειά της για παραμονή πήρε η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία επικράτησε 2-1 στην έδρα της Ντάρμσταντ.

Η ομάδα της Φρανκφούρτης βρισκόταν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας κι ήθελε οπωσδήποτε το «τρίποντο» ώστε να ελπίζει σε παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 12', χάρη σε τέρμα του Βράντσιτς ενώ τη... γλίτωσαν φθηνά στο 20', καθώς ο Βάγκνερ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χραντέτσκι από την άσπρη βούλα.

Η Άιντραχτ μπήκε πιο αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσε, είχε την κατοχή της μπάλας και τελικώς δικαιώθηκε. Αρχικά, ο Χασέμπε έφερε το ματς στα ίσα στο 56' κι ο Άιγκνερ ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 83ο λεπτό, για να διαμορφώσει το 2-1.

Έτσι, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, η ομάδα της Φρανκφούρτης έπιασε τη Στουτγκάρδη στους 33 βαθμούς, η οποία όμως έχει ματς λιγότερο κι αντιμετωπίζει την Δευτέρα (2/5) τη Βέρντερ στη Βρέμη, με τις δύο ομάδες να... καίγονται επίσης για βαθμούς.

Ανόβερο-Σάλκε 1-3

Σημαντική εκτός έδρας νίκη επί του Ανόβερου πήρε η Σάλκε (3-1), η οποία ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας και μείωσε τη διαφορά από την 4η Γκλάντμπαχ στον έναν βαθμό.

Οι «βασιλικοί μπλε»... κυνηγούν το τρένο του Champions League, στο οποίο, για την ώρα, επιβαίνουν τα «πουλάρια» κι απέναντι στο Ανόβερο έψαχναν την επιστροφή τους στα «τρίποντα».

Η Σάλκε ήταν πιο εύστοχη και κατάφερε να φτάσει τελικώς στην επικράτηση. Το πρώτο μέρος έληξε 2-1 υπέρ των φιλοξενούμενων, οι οποίοι προηγήθηκαν με τον Τσούπο-Μοτίνγκ, για να έρθει η προσωρινή ισοφάριση από τον Σόμπιεχ.

Στο 45ο λεπτό όμως, ο Χόυντελααρ εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Σανέ κι «έγραψε» το 2-1. Στο δεύτερο μέρος το μόνο που άλλαξε ήταν το τελικό σκορ, καθώς ο Σοπφ διαμόρφωσε στο 80' το 3-1 και «κλείδωσε» μία σημαντική νίκη για την ομάδα του.