«Καθάρισε» ο Μπέιλ

Με σκόρερ τον Γκάρεθ Μπέιλ, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με 1-0 την Σοσιεδάδ στο «Ανοέτα», στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής της Primera Division, και «σκαρφάλωσε» – έστω και προσωρινά – στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα.

Οι «μερένχες» στερήθηκαν των υπηρεσιών των τραυματιών Κριστιάνο Ρονάλντο και Καρίμ Μπενζεμά, οπότε ο Ουαλός ήταν αυτός που έπρεπε να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Και τα κατάφερε…

Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν είχε την κατοχή της μπάλας σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και είχε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο 58’ με τον Ρούγι να «βγάζει» τετ α τετ του Μπέιλ. Σε ακόμα δύο περιπτώσεις (74, 78’), ο Αργεντινός τερματοφύλακας είπε «όχι» τον Χεσέ, αλλά στο 80’ δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Ο Λούκας Βάθκεθ έκανε τη σέντρα και ο Μπέιλ με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα χαρίζοντας το «τρίποντο» στη «βασίλισσα».

Σοσιεδάδ: Ρούγι, Μίκελ Γκονθάλεθ, Γιούρι (85’ Λίτρι), Θαλδούα, Ελουστόντο, Πριέτο, Ιγιαραμέντι, Θουρουτούθα, Μπεργάρα (68’ Ντιέγο Ρέγιες), Οϊαρθάμπαλ, Μπρουμά (76’ Μπαουτίστα).

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Ράμος, Βαράν, Ντανίλο, Νάτσο, Καζεμίρο, Μόντριτς (85’ Κόβατσιτς), Χάμες (73’ Ισκο), Λούκας, Μπέιλ, Μαγιοράλ (65’ Χεσέ).