Το πιο δραματικό φινάλε της 30ετίας στην Ισπανία!

Από το 1984 είχαμε να δούμε αυτό το ... θρίλερ στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβισιόν, όπως συμβαίνει φέτος, με τον τίτλο να αλλάζει χέρια, ανάλογα με τις ώρες των αγώνων!

Η Μπαρτσελόνα συνεχίζει να κρατάει την τύχη της στα χέρια της έπειτα και από την εκτός έδρας επικράτηση επί της Μπέτις, αργά το βράδυ του Μ.Σαββάτου, με σκορ 2-0. Βέβαια, οι «μπλαουγκράνα» ζορίστηκαν αρκετά για να φτάσουν στην κατάκτηση των τριών βαθμών, με τα γκολ να έρχονται στο δεύτερο ημίχρονο και με τους γηπεδούχους στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» να έχουν αριθμητικό μειονέκτημα από το 35ο λεπτό λόγω αποβολής του Βέστερμαν.

Νωρίτερα, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε φύγει από το «Ανοέτα» με το 1-0 χάρις σε γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ, με τον Ουαλό να το έχει πάρει και ... προσωπικά, λόγω της απουσίας των Καρίμ Μπενζεμά και Κριστιάνο Ρονάλντο, όπως είχε γίνει και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ράγιο Βαγιεκάνο.

Η Ατλέτικο, από την πλευρά της, συνεχίζει να βρίσκεται στην ισοβαθμία με τη Μπαρτσελόνα στην κορυφή, αλλά να έχει τεράστιο ντεσαβαντάζ στη διαφορά τερμάτων (+75 έναντι +44). Στην αναμέτρηση με τη Βαγιεκάνο, χρειάστηκε ένα γκολ του Γκριεζμάν μόλις 42 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο παιχνίδι με αλλαγή, για να διαμορφωθεί το τελικό 1-0 στο πρώτο παιχνίδι δίχως τον Ντιέγκο Σιμεόνε στον πάγκο, αφού ο Αργεντινός είναι τιμωρημένος.

Τέτοιο πρωτάθλημα στην Πριμέρα Ντιβισιόν είχαμε να δούμε από τη σεζόν 1983-1984, όταν ο τίτλος κρίθηκε... στην τελευταία στροφή και μάλιστα, στη διαφορά τερμάτων!

Τότε, η Αθλέτικ Μπιλμπάο είχε στεφθεί Πρωταθλήτρια Ισπανίας έπειτα από 34 αγωνιστικές, με 49 βαθμούς, όσους όμως είχε και η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Βάσκοι, είχαν διαφορά τερμάτων +23, έναντι +22 των «μερένχες», ενώ, στην τρίτη θέση τερμάτισε η Μπαρτσελόνα που ήταν απλά στο -1 με διαφορά τερμάτων +34!

Στη φετινή, 36η αγωνιστική της Πριμέρα, οι τρεις διεκδικητές συνέχισαν με νίκες, ενώ, την αγωνιστική περίοδο 1983-1984, η Πρωταθλήτρια, Μπιλμπάο, έκανε τη «γκέλα» στο 31ο παιχνίδι με τη Μπέτις (2-0), όμως, συνέχισε μέχρι τέλους μονάχα με θετικά αποτελέσματα, πράγμα που δεν άφηνε ελπίδες στις Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, οι οποίες το πήγαν... σερί, μη μπορώντας όμως να καλύψουν τη διαφορά που είχε η καθεμιά τους από το ρετιρέ.

Οι τελευταίες δύο αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος:

8/5

Μπαρτσελόνα – Εσπανιόλ

Λεβάντε – Ατλέτικο Μαδρίτης

Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια

15/5

Γρανάδα – Μπαρτσελόνα

Ατλέτικο Μαδρίτης – Θέλτα

Ντεπορτίβο Λα Κορούνια – Ρεάλ Μαδρίτης