Δεν άφησε την ευκαιρία

Με παίκτη παραπάνω σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, η Αθλέτικ Μπιλμπάο εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή της και πήρε τη νίκη με σκορ 2-1 επί της Θέλτα, για να πιέσει τη Βιγιαρεάλ στη βαθμολογία.  

Οι Βάσκοι ξεκίνησαν πολύ άσχημα το παιχνίδι στο «Σαν Μαμές» για την 36η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν, με τους φιλοξενούμενους να κινούνται πολύ γρήγορα και να δείχνουν επικίνδυνοι στις στιγμές που βρίσκονταν κοντά στα αντίπαλα καρέ.

Το σκορ άνοιξε για τη Θέλτα ο κινητικότατος, Ορεγιάνα, βγαίνοντας στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων από βαθιά μπαλιά στο 13' για να πλασάρει σωστά και να κάνει το 1-0.

Το γκολ αυτό φάνηκε να ... ταρακουνάει τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, όμως, αυτός που θα έκανε τη διαφορά, θετικά για τη Μπιλμπάο και αρνητικά για το σύνολο του Μπερίτσο, ήταν ο Καμπράλ.

Στο 37' ανέτρεψε τον Αντούριθ, που ευστόχησε στο πέναλτι για το 1-1 και στο 40', ο αμυντικός της Θέλτα αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για χαζό χτύπημα εκτός φάσης σε πεσμένο αντίπαλο.

Ο ρέφερι ήταν κοντά και είδε το περιστατικό, με αποτέλεσμα να τον τιμωρήσει με αποβολή.

Στην επανάληψη, η λύση ήρθε από τον Ραούλ Γκαρθία στο 72ο λεπτό για την Αθλέτικ, που επικράτησε 2-1 και πιέζει τη Βιγιαρεάλ (παίζει το βράδυ με τη Βαλένθια), για τη συμμετοχή στα προκριματικά του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ.