Οι «Κύκνοι»... σούβλισαν τη Λίβερπουλ!

Έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Αγιού (δύο γκολ) η Σουόνσι διέλυσε τη Λίβερπουλ και την ανάγκασε να κυνηγάει ένα θαύμα τις 3 τελευταίες αγωνιστικές προκειμένου να μπει εντός της προνομιούχου πρώτης 5αδας.

Ήταν, εξαρχής, στραβό το κλήμα: την Πέμπτη που μας πέρασε η Βιγιαρεάλ με μια «τορπίλη» στις καθυστερήσεις την υποχρέωσε σε ήττα στον πρώτο αγώνα του ημιτελικού στο Europa League και της έκοψε μεγάλο μέρος της φόρας που την οδηγούσε μέχρι τον τελικό της Βασιλείας.

Σήμερα, ωστόσο, το έφαγε και ο γάιδαρος και αποστράβωσε- αν, δηλαδή, μπορούν να λογιστούν ως γάιδαροι οι... «Κύκνοι»: η Σουόνσι φρόντισε να ψαλιδίσει σημαντικά τα φτερά της- ανεβασμένης, το τελευταίο διάστημα, στην Premier League- Λίβερπουλ, η οποία φιλοδοξούσε να «πετάξει» μέχρι την πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Ο Αγιού στο 20΄ έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους, οι οποίοι φρόντισαν να χτυπήσουν ξανά με τον Κορκ στο 33΄, που σκόραρε μετά από έναν ολόκληρο χρόνο (τελευταίο του γκολ πέρυσι τέτοια εποχή απέναντι στη Νιούκαστλ) και έστειλε τον Κλοπ να ψάχνει για ηρεμιστικά.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «Κόκκινοι» ανέβασαν στροφές, μείωσαν στο 65΄ με τον Μπεντέκε σε 2-1 με κεφαλιά μετά από κόρνερ, ωστόσο πριν καν αρχίσουν να σκέφτονται περί ολικής ανατροπής, ο Αγιού στο 67΄ τους έκανε την καρδιά περιβόλι, γράφοντας με σουτ το τελικό 3-1.

Στα εναπομείναντα 25, περίπου, λεπτά, ο Σμιθ είδε τη- σωστή- δεύτερη κίτρινη κάρτα και η αγωνιστική τραγωδία για τη Λίβερπουλ ολοκληρώθηκε.

Πλέον, στις 3 αγωνιστικές που απομένουν οι «Κόκκινοι» πρέπει να κάνουν ένα μεγάλο θαύμα- ας πούμε του «μεγέθους» της Ανάστασης- προκειμένου να φτάσουν στην 5η θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Και, σύμφωνοι: ο Κλοπ έχει αρκετά κοινά στοιχεία με τους θαυματοποιούς.

Όμως, αυτό μοιάζει εκτός των δυνατοτήτων του...