Δεν είχαν τον... Θεό τους οι Άγιοι!

Έχοντας τον Μανέ σε... μυθική μέρα (χατ-τρικ), η Σαουθάμπτον διέλυσε την Σίτι, πλησίασε στους 2 βαθμούς την 6η Γουέστ Χαμ και στέλνει τους «Πολίτες» με τη χειρότερη δυνατή ψυχολογία στο Μπερναμπέου για τον επαναληπτικό με τη Ρεάλ.

Το ήθελαν όσο τίποτα- και, ταυτόχρονα, το χρειάζονταν όσο τίποτα: οι «Πολίτες» του Μάντσεστερ ήθελαν να πάρουν το τρίποντο στο σημερινό εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Σαουθάμπτον και για να πιάσουν εκ νέου στη βαθμολογία την 3η Άρσεναλ που είχε νικήσει χθες, αλλά και για να «φτιάξουν» ψυχολογία εν όψει του δεύτερου ματς των ημιτελικών του Champions League απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης την Τετάρτη. 

Ωστόσο, άλλο “θέλω” και άλλο “μπορώ”: η Σίτι έμοιαζε σήμερα σαν... αρνί που οδεύει στη σούβλα, μιας και δεν μπόρεσαν να κοιτάξουν στα μάτια ούτε για μία στιγμή τους «Αγίους».

Ο Λονγκ στο 25΄ άνοιξε το σκορ, ο Μανέ τρία λεπτά αργότερα άρχισε το προσωπικό του σόου κάνοντας το 2-0, ο Ιχεανάτσο μείωσε προσωρινά σε 2-1 για τους φιλοξενούμενους, όμως η ολοκλήρωση του χατ- τρικ για τον Μανέ (57΄, 68΄) έστειλε το σκορ στη στρατόσφαιρα (4-1), πριν «γράψει» το τελικό 4-2 και πάλι ο Ιχεανάτσο στο 78΄.

Μ' αυτή την ξεγυρισμένη «τεσσάρα» η Σαουθάμπτον έφτασε τους 57 βαθμούς και διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της για έξοδο στην Ευρώπη, τη στιγμή που η Σίτι έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη της 3ης θέσης κόντρα στην Άρσεναλ.

Σα να μην έφτανε αυτό, μέσα σε τρεις, μόλις, ημέρες θα πρέπει να έχει ανασκουμπωθεί πλήρως και να παραταχθεί στο «Μπερναμπέου» για να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό του Champions League απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Μάλλον όχι και οι ευκολότερες 72 ώρες στην προπονητική ζωή του Πελεγκρίνι...