Ρονάλντο: «Είτε αρέσει είτε όχι, θα μείνω στην ιστορία»

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA μιλώντας, μεταξύ άλλων, και για αυτούς που τον επικρίνουν.

Και η δήλωση του Πορτογάλου είναι κατηγορηματική. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα μείνω στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι, υπάρχουν οι αριθμοί που μιλούν από μόνοι τους. Θα είμαι κι εγώ σε μια ξεχωριστή θέση μαζί με τους υπόλοιπους. Σε κάποιους αρέσω, σε άλλους όχι. Ας μην αμφιβάλλει, όμως, κανείς ότι θα περάσω στην ιστορία» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Ρονάλντο στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. 

«Όταν ήσουν νέος, τι ονειρευόσουν να πετύχεις στο ποδόσφαιρο;» είναι η επόμενη ερώτηση στον άσο της Ρεάλ. «Πάντα πίστευα ότι θα γίνω ένας ξεχωριστός παίκτης, από όταν έκανα τα πρώτα μου βήματα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ένιωθα ότιαργά ή γρήγορα θα γίνω ένας σπουδαίος επαγγελματίας. Δεν φανταζόμουν ότι αυτό θα συνέβαινε τόσο γρήγορα, αλλά ήμουν έτοιμος. Πάντα δούλευα σκληρά και είχα θέληση, και στη Σπόρτινγκ και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τώρα στη Ρεάλ. Εξελίχθηκα ως άνθρωπος και ως ποδοσφαιριστής» απάντησε ο Πορτογάλος λέγοντας ότι παίκτες που υπήρξαν σημεία αναφοράς γι' αυτόν ήταν ο Λουίς Φίγκο, ο Φερνάντο Κόουτο και ο Ρούι Κόστα. 

Όσο για το τι σημαίνει για τον ίδιο το γεγονός ότι είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης; «Είμαι προφανώς πολύ χαρούμενος γι' αυτό που πέτυχα. Είναι μια δύσκολη διοργάνωση. Είχα την τύχη να την κατακτήσω δύο φορές και μακάρι η τρίτη να έρθει φέτος. Οι οπαδοί λατρεύουν το Τσάμπιονς Λιγκ, το ίδιο και οι παίκτες» σχολίασε ο Ρονάλντο.