Ρανιέρι: «Η ζωή θα συνεχιστεί και χωρίς τον Καντέ»

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι αναφέρθηκε γλαφυρά στην αποχώρηση του Ενγκολό Καντέ απ' τη Λέστερ, τονίζοντας πως το ίδιο στενάχωρη ήταν η περσινή αποχώρηση του Εστεμπάν Καμπιάσο, όμως τελικά όλα πήγαν καλά για τον σύλλογο.

Οι «αλεπούδες» έκαναν δεκτή την πρόταση 32 εκατομμυρίων της Τσέλσι για τον Γάλλο χαφ, παραχωρώντας έναν απ' τους βασικούς συντελεστές του θριάμβου της κατάκτησης της Πρέμιερ Λιγκ τη σεζόν 2015-16. 

Αναφερόμενος στην απώλεια του Καντέ, ο Ρανιέρι ανέφερε πως το ίδιο δραματικά αντιμετωπίστηκε η φυγή του Εστεμπάν Καμπιάσο το περσινό καλοκαίρι, δίχως όμως να κοστίσει στην ομάδα: «Όταν χάσαμε τον Καμπιάσο, πάλι όλοι έκλαιγαν. Φέτος έφυγε ο Καντέ κι όλοι είναι απαρηγόρητοι. Μην ανησυχείτε όμως, η Λέστερ θα συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο όπως ξέρει», ανάφερε σε δηλώσεις του ο Ιταλός προπονητής, μετά τη νίκη της ομάδας του στα πέναλτι επί της Σέλτικ σε φιλικό για το International Champions Cup.

Ο Καντέ ολοκλήρωσε τη σεζόν 2015-16 με 37 εμφανίσεις στις 38 αγωνιστικές του πρωταθλήματος και με την εξαιρετική απόδοσή του συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη 11άδα  της Πρέμιερ Λιγκ, μαζί με τους συμπαίκτες του στη Λέστερ, Γουές Μόργκαν, Ριγιάντ Μαχρέζ και Τζέιμι Βάρντι.