Top 10: Πιο ακριβές πωλήσεις της Μπαρτσελόνα

Αν και η Μπαρτσελόνα δεν ήταν ποτέ αυτό που λέμε selling club, έχει κατά καιρούς εισπράξει μεγάλα πόσα από πωλήσεις παικτών. Δείτε τις δέκα πιο ακριβές πωλήσεις των «μπλαουγκράνα».

Λουίς Φίγκο - Ρεάλ Μαδρίτης (60 εκατομμύρια ευρώ)
Την αρχή έκανε ο Λουίς Φίγκο μετακομίζοντας από την Βαρκελώνη στην Μαδρίτη στην ίσως πιο αμφιλεγόμενη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Παραμένει μέχρι σήμερα η πιο ακριβή πώληση στην ιστορία του συλλόγου.

Αλέξις Σάντσες- Άρσεναλ (42,5 εκατομμύρια ευρώ)
Ο Χιλιανός επιθετικός δεν προσαρμόστηκε στην Βαρκελώνη με την Άρσεναλ να δαπανάει ένα σημαντικό πόσο για να το αποκτήσει με τον Σάντσες να αποδεικνύεται κομβικός για τους «κανονιέρηδες» τις τελευταίες δύο σεζόν.

Σεσκ Φάμπρεγκας - Τσέλσι (33 εκατομμύρια ευρώ)
H επιστροφή του στο Καμπ Νόου δεν ήταν η ιδανικότερη με τον Φάμπρεγκας να δικαιώνει τους διοικούντες της Μπαρτσελόνα για την επιλογή τους. Ο Ισπανός μέσος επέστρεψε στην Αγγλία με τους «καταλανούς» να εισπράττουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό από την πώληση του.

​​Γιάγια Τουρέ - Μάντσεστερ Σίτι (30 εκατομμύρια ευρώ)
Η προτίμηση του Γκουαρντιόλα στον Σέρχιο Μπουσκέτς ανάγκασε τον Τουρέ να «τραβήξει» για άλλες πολιτείες. Ο Ιβοριανός ήταν η αρχή της αναγέννησης των πολιτών στους οποίους έκανε καταπληκτικές σεζόν παίζοντας κυρίως ως 8άρι ή 10άρι.

Ρονάλντο - Ίντερ (27 εκατομμύρια ευρώ)
Την εποχή που ο Βραζιλιάνος έπαιζε στην Μπαρτσελόνα ήταν το next big thing του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με την Ίντερ να ξοδεύει το ποσό των 27 εκατομμυρίων ευρώ. 

Πέδρο - Τσέλσι (27 εκατομμύρια ευρώ)
Έπειτα από 10 χρόνια, ο Πέδρο, «προϊόν» της Μασία αφού είδε ότι δεν υπολογίζεται από την ομάδα αποφάσισε να ακολουθήσει την πορεία του Φάμπρεγκας στην Τσέλσι. Το ποσό που εισέπραξαν δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο αναλογικά με την ποιότητα του παίκτη.

Τιάγκο Αλκάνταρα - Μπάγερν Μονάχου (25 εκατομμύρια ευρώ)
Ίσως το μεγαλύτερο λάθος των ανθρώπων της Μπαρτσελόνα. O παίκτης που συνδυάζει τα χαρακτηρίστηκα των Τσάβι και Ινιέστα καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Μετακόμισε στο Μόναχο μετά από απαίτηση του Πεπ Γκουαρντιόλα όμως οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν να βρει ρυθμό και να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Ροναλντίνιο - Μίλαν (25 εκατομμύρια ευρώ)
Μετά από τρία καταπληκτικά χρόνια, την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και της Χρυσής Μπάλας, η απόδοση του βραζιλιάνου «μάγου» έπεσε κατακόρυφα. Ποτά, ξενύχτια και κακή διατροφή ήταν οι λόγοι που ξεχείλισε το ποτήρι μεταξύ των δύο πλευρών. Η Μίλαν του πρόσφερε τη επόμενη ποδοσφαιρική του «στέγη» πιστεύοντας ότι θα βρει τον χαμένο του εαυτό αλλά μάταια.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς- Μίλαν (24 εκατομμύρια ευρώ)
Συγκριτικά με τα 60 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε η Μπαρτσελόνα στην Ίντερ για να τον αγοράσει, τα λεφτά που εισέπραξε ήταν πολύ λίγα. Ο Σουηδός φορ δεν ταίριαξε στα δεδομένα του Γκουαρντιόλα πήγε στην Μίλαν και συνέβαλε τα μέγιστα για να επανέλθουν οι «ροσονέρι» στην κορυφή του καμπιονάτο.

Σαμουέλ Ετό - Ίντερ (20 εκατομμύρια ευρώ)
Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα ήθελε τόσο πολύ να κάνει δικό της τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που δεν δίστασε ουσιαστικά να «χαρίσει» τον Σαμουέλ Ετό στην Ίντερ. Το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την αξία του Καμερουνέζου, που ήταν κομβικός παίκτης τόσο στην Μπαρτσελόνα όσο και στους «νερατζούρι» που βοήθησε να σηκώσουν το Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη χρονιά.