Τότι εναντίον Ιγουαΐν: «Οι παίκτες σήμερα ακολουθούν τα λεφτά»

Με ιδιαίτερα επικριτικό τρόπο σχολίασε ο Φραντσέσκο Τότι την απόφαση του Γκονζάλο Ιγουαΐν να αφήσει την Νάπολι για τη Γιουβέντους.

Ποδοσφαιριστές που παίρνουν μεταγραφές στην διάρκεια της καριέρας τους... Σαν σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας ίσως φαντάζει αυτό σε έναν παίκτη, ο οποίος εδώ και τριάντα χρόνια φορά τη φανέλα μιας και μόνο ομάδας. Ο Τότι, λοιπόν, μπορεί να είναι... ρομαντικός και πιστός, αλλά γνωρίζει πως αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα. 

«Οι ποδοσφαιριστές σήμερα είναι σαν τους νομάδες, ακολουθούν τα λεφτά και όχι την καρδιά. Ίσως αυτή να είναι η διαφορά ανάμεσα σε μένα και τους άλλους. Δεν είναι πολλοί οι αθλητές που ακολουθούν την καρδιά τους. Επιλέγουν να πάνε αλλού για να νικήσουν και να πάρουν περισσότερα χρήματα, είναι σαν τους νομάδες. Αν σκεφτόμουν μόνο τα χρήματα, θα είχα αφήσει την Ρόμα πριν από δέκα χρόνια, θα είχα πάρει περισσότερα από όσα παίρνω τώρα. Για μένα, όμως, είναι θέμα πάθους, όχι χρημάτων», ήταν τα λόγια του αρχηγού των «τζιαλορόσι» όταν κλήθηκε να σχολιάσει την μεταγραφή του Αργεντινού στη «μεγάλη κυρία». 

«Ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο για να διασκεδάσει και να δει έναν παίκτη να παίζει για την ίδια ομάδα. Αυτό συμβαίνει διότι ελπίζει πως ο ποδοσφαιριστής δεν πρόκειται να τον προδώσει. Κοιτάξτε τώρα τι συνέβη με τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Είναι καταστροφή! Φαίνεται πια τελείως φυσιολογικό, όταν ένας ξένος παίκτης έρχεται στην Ιταλία, να μπορεί να μεταγραφεί σε μία άλλη ομάδα για να παίρνει περισσότερα χρήματα» συμπλήρωσε ο Τότι.