Έκανε σεφτέ η Άρσεναλ

Με πρωταγωνιστή τον Αλέξις Σάντσες, η Άρσεναλ έφτασε άνετα στην πρώτη της νίκη στη φετινή Premier League στην έδρα της Γουότφορντ (3-1), με τον Αρσέν Βενγκέρ να φτάνει τις 650 νίκες στον πάγκο της.

Η Γουότφορντ υποδέχθηκε την Άρσεναλ στο «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ» για την 3η αγωνιστική της Premier League, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ δεν είχε προφανώς πολλά περιθώρια για νέα βαθμολογική απώλεια μετά την εντός έδρας ήττα από τη Λίβερπουλ στην πρεμιέρα και το 0-0 με τη Λέστερ την περασμένη εβδομάδα. Μοιραία, ήταν αναγκασμένη να κυνηγήσει από νωρίς ένα γκολ που θα έδιωχνε το άγχος και θα της επέτρεπε να διαχειριστεί με μεγαλύτερη άνεση το παιχνίδι.

Το ξεκίνημα των «κανονιέρηδων» στο ματς ήταν δυνατό και μόλις στο 8ο λεπτό κατάφεραν να πετύχουν αυτό ακριβώς που έψαχναν, όταν ο Άμραμπατ σε προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα γκρέμισε τον Αλέξις Σάντσες με τον αγκώνα και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Ο Καθόρλα δεν αστόχησε από τη λευκή βούλα γράφοντας το 0-1 για την Άρσεναλ.

Μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι έριξαν κάπως τον ρυθμό, ωστόσο συνέχιζαν να διατηρούν τον έλεγχο του παιχνιδιού, χάνοντας παράλληλα και 1-2 καλές ευκαιρίες. Πέντε λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου μάλιστα κατάφεραν να σκοράρουν και για δεύτερη φορά, παίρνοντας πλέον ξεκάθαρο προβάδισμα. Ήταν η φάση του 40ου λεπτού όταν ο Αλέξις και πάλι κατάφερε να νικήσει τον Γκόμες με ένα περίεργο εναέριο πλασέ έπειτα από σέντρα που έγινε από δεξιά. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα, αφού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Οζίλ εκμεταλλεύθηκε την ολοκληρωτική αδράνεια του κέντρου άμυνας της Γουότφορντ και με δυνατή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Αλέξις έγραψε το 0-3.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Γουότφορντ ήταν πάντως σαφέστατα καλύτερη από ότι στο πρώτο 45λεπτο, όμως το μόνο που κατάφερε να πετύχει ήταν απλώς να... ανησυχήσει για λίγα λεπτά την Άρσεναλ. Στο 57' ο Περέιρα μείωσε σε 1-3 από κοντά και στα επόμενα λεπτά οι γηπεδούχοι πήραν την κατοχή της μπάλας και πίεσαν την Άρσεναλ. Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα η ομάδα του Βενγκέρ σταδιακά επανακτούσε τον έλεγχο του αγώνα και παρά τις 1-2 καλές στιγμές των γηπεδούχων ως το φινάλε, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Η Άρσεναλ έφτασε έτσι τους 4 βαθμούς και η Γουότφορντ έμεινε στον 1 που πήρε στην πρεμιέρα κόντρα στη Σαουθάμπτον. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χοσέ Χολέμπας αγωνίστηκε βασικός σε όλο το 90λεπτο.