Την... άκουσε αλλά τα κατάφερε

Η πρωταθλήτρια Λέστερ πήρε δύσκολα την πρώτη φετινή της νίκη στην Premier, καθώς επικράτησε με 2-1 της Σουόνσι στην έδρα της κι έβαλε φρένο στην «κατρακύλα» των δύο πρώτων αγωνιστικών.

Είναι μια αξιοπρεπέστατη συγκομιδή- 4 βαθμοί σε 3 αγωνιστικές για το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου δεν είναι καθόλου, μα καθόλου άσχημα. Για την ακρίβεια, αν είσαι προπονητής της Λέστερ, μάλλον οι 4 βαθμοί αποτελούν λόγο για ν' ανοίξεις σαμπάνιες και να μεθύσεις μέχρι να χάσεις τις αισθήσεις σου.

Αυτά, όμως, ίσχυαν μέχρι το 2015. Μετά τον περσινό, εκτός ποδοσφαιρικής λογικής, άθλο των «Αλεπούδων» που έστειλε τον πήχυ στην στρατόσφαιρα, το σημερινό παιχνίδι κόντρα στην Σουόνσι- μετά από μια ήττα και μια ισοπαλία- ήταν από αυτά που μικροί λέγαμε “must win”.

Κάπως έτσι, οι παίχτες του Ρανιέρι μπήκαν με το μαχαίρι στα... πόδια, πίεζαν ασφυτικά τους «Κύκνους» και στο 32΄ ο Βάρντι τους μετέτρεψε σε ασχημόπαπα: ο Άγγλος φορ έφυγε στην κόντρα και με ιδανικό τελείωμα έκανε το 1-0, πετυχαίνοντας το 6ο του γκολ στις τελευταίες 7 αγωνιστικές στο Νησί (υπολογίζοντας και το τέλος της περσινής σεζόν).

Στο 52΄ ο Μόργκαν διπλασιασε τα τέρματα των γηπεδούχων και 4 λεπτά αργότερα ο Μαχρέζ είχε την ευκαιρία να «κλειδώσει» το παιχνίδι, όμως όπως συνηθίζει εσχάτως αστόχησε από τα 11 βήματα (3 άστοχα στις τελευταίες 4 εκτελέσεις του) και το 2-0 παρέμεινε.

Και, ως είθισται στο ποδόσφαιρο, η θεωρία περί αυτού που χάνει ευκαιρίες επιβεβαιώθηκε για νιοστή φορά: στο 80΄ ο Φερ με καρφωτή κεφαλιά μείωσε για τη Σουόνσι σε 2-1 και έκανε τα φίδια- που κρύβονταν καλά για τα ¾ του αγώνα- να ζώσουν τον Ιταλό τεχνικό των πρωταθλητών. 

Το σκορ, ωστόσο, δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά και, κάπως έτσι, το ταξίδι της ψυχής των γηπεδούχων στην Κούλουρη αναβλήθηκε.

Η Λέστερ πέτυχε την πρώτη της νίκη για φέτος και «ξεκόλλησε» από τον 1 βαθμό. Οι 4 μπορεί, πλέον, να μην εντυπωσιάζουν, όμως είναι αρκετοί για να αισθανθούν οι πρωταθλητές ελαφρώς καλύτερα.

Ελαφρώς;

Μάλλον πολύ καλύτερα...