Τσέλσι απ' τα παλιά

Οι ίδιοι παίκτες που… σέρνονταν πέρυσι επί Μουρίνιο, «πετάνε» φέτος με τον Αντόνιο Κόντε, με την Τσέλσι να παίζει σπουδαίο ποδόσφαιρο στο εύκολο 3-0 επί της Μπέρνλι.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι πυρηνική φυσική, αλλά καμιά φορά είναι πιο ανεξήγητο από αυτή. Οι ίδιοι παίκτες που… σέρνονταν πέρυσι με τον Μουρίνιο, «πετάνε» φέτος με τον Αντόνιο Κόντε στο ξεκίνημα της Premier League. Η Τσέλσι έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο, διέλυσε την Μπέρνλι και το τελικό 3-0 είναι φτωχό για να περιγράψει την καθολική κυριαρχία των «μπλε» που ξεκινάνε με το απόλυτο (3 στα 3) την φετινή τους κούρσα για την ανάκτηση των σκήπτρων.

Η μεγαλύτερη διαφορά με πέρυσι λέγεται Εντέν Αζάρ. Ο Βέλγος έμοιαζε υπνωτισμένος πέρυσι, μα φέτος έχει γίνει ξανά ο γνωστός Αζάρ. Ένα υπέροχο σλάλομ, με κατάληξη ένα διαγώνιο σουτ ακριβείας (9’) έδειξε από νωρίς τι μέλλει γενέσθαι στην αναμέτρηση, που ήταν απόλυτος μονόλογος για τους Λονδρέζους.

Σε ένα απόλυτο μονότερμα που είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 20 τελικές για τους γηπεδούχους, οι μπλε διπλασίασαν τα τέρματα τους με υπέροχη ατομική ενέργεια και διαγώνιο συρτό σουτ του Ουίλιαν (41’), ενώ το τελικό 3-0 «έγραψε» ένα λεπτό πριν την λήξη ο Βίκτορ Μόουζες σε μία φάση όπου συνεργάστηκαν όλες οι αλλαγές του Αντόνιο Κόντε (Πέδρο, Μπατσουαγί) που προς το παρόν δείχνει να ταξίδεψε στην Αγγλία με το μαγικό ραβδάκι ανά χείρας.