Καθάρισε με Στέρλινγκ...

Αν ήταν εκπομπή στην τηλεόραση, δε θα μπορούσε να είναι καμία άλλη παρά το “Extreme Makeover”: από τη στιγμή που ο Πεπ Γκουαρντιόλα έκατσε στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι και τον ακούμπησε με το μαγικό, ποδοσφαιρικό του ραβδάκι, ο Ραχίμ Στέρλινγκ έχει γίνει άλλος άνθρωπος

Ή, ακριβέστερα, άλλος ποδοσφαιριστής: ο Άγγλος επιθετικός των «Πολιτών» συνέχισε να μαγεύει εαυτόν και αλλήλους υπό τις οδηγίες του Γκουαρντιόλα, καθώς σκόραρε δύο φορές σήμερα και έφτασε τα 3 γκολ και τις 3 ασίστ στα 4 επίσημα ματς του Ισπανού τεχνικού στον πάγκο της Σίτι.  

Στο 7΄ πήρε την ωραία πάσα του Νολίτο και έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους, με τον Φερναντίνιο 11 λεπτά αργότερα να διπλασιάζει τα τέρματα και άπαντες να ετοιμάζονται να βάλουν και το “over” δίπλα στο “game” στην ένδειξη του συγκεκριμένου ματς.  

Η Γουέστ Χαμ, όμως, φρόντισε να καθυστερήσει τα επινίκια: ο Αντόνιο στο 58΄ με κεφαλιά έβαλε στα δίχτυα την μπάλα και σύσσωμη την άμυνα της Μάντσεστερ, φτάνοντας τα 8 τέρματα με το κεφάλι πέρυσι και φέτος (τα περισσότερα από κάθε άλλον στο Νησί). 

Στο ημίωρο που απέμενε μέχρι τη λήξη του αγώνα η ισοπαλία με τη νίκη μάχονταν στα μαρμαρένια, χορτάρινα αλώνια του “Etihad”, όμως στις καθυστερήσεις ο Στέρλινγκ- με ωραία ενέργεια και τρομερό πλασέ- «έγραψε» το τελικό 3-1.

Έτσι, η Σίτι πέτυχε την 3η συνεχόμενη νίκη της, έπιασε εκ νέου στην κορυφή Γιουνάιτεντ και Τσέλσι κι ετοιμάζεται- μετά το διάλειμμα για τις εθνικές ομάδες την άλλη εβδομάδα- για το τεράστιο ντέρμπι απέναντι στην συμπολίτισσα.

Για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2011-2012 οι δυο Μάντσεστερ ξεκίνησαν με 3/3 τη σεζόν.

Το ποια εκ των δύο θα μετατραπεί σε αγωνιστικό τζιπάκι (4x4, δηλαδή), ίσως είναι ένα πρώτο δείγμα γραφής για το που θα κάτσει η μπίλια του πρωταθλητή.

Το Πεπ-ρωμένο φυγείν αδύνατο, βέβαια, όμως ο “Special One” μπορεί να έχει να πει κάτι επί τούτου...