Minimal 2x2 για Μπάρτσα (vid)

Η Μπαρτσελόνα έκανε απλά τα βασικά, αλλά δεν δυσκολεύτηκε να περάσει με 0-1 από την κακή Μπιλμπάο, πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη της στη La Liga.

Δεν ήταν ιδιαίτερα καλή. Δεν ήταν καλό το ματς γενικά. Ωστόσο, παίζοντας με τακτική προσήλωση και έμφαση στην άμυνα και τις αντεπιθέσεις, η Μπαρτσελόνα νίκησε στο «Σαν Μαμές», μία αναμφίβολα ζόρικη έδρα για 'κείνη. Για να έρθει βέβαια αυτό το 0-1, χρειάστηκε να μην είναι αποτελεσματική και η αντίπαλος της. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε αρχικά φόρτσαρε, μα σε γενικές γραμμές δεν άσκησε αυτή την ασφυκτική πίεση που συνηθίζει στο γήπεδο της. Και έτσι η Μπάρτσα έκανε το 2x2 στο ξεκίνημα της, χάνοντας στο φινάλε και δύο σίγουρα γκολ.

Στο 12' ο Τερ Στέγκεν έκανε λάθος, αλλά το διόρθωσε μόνος του με απόκρουση στο σουτ του Μπενιάτ. Στο 21' όμως κόντρα στη ροή του ματς, οι Καταλανοί έβγαλαν αντεπίθεση. Ο εξαιρετικός  φέτος Αρντά Τουράν σήκωσε τέλεια τη μπάλα και ο Ράκιτιτς που ήρθε από πίσω και σκόραρε με κεφαλιά. Στο 45' ο Τούρκος μεσοεπιθετικός καθυστέρησε να πλασάρει και έτσι νικήθηκε από τον Ιραϊθόθ.

Η Αθλέτικ στην επανάληψη ήταν ακόμα χειρότερη και δεν έκανε ούτε φάση. Αντιθέτως, ο Λουίς Σουάρες (85') πέρασε δύο, δεν έπεσε για πέναλτι, αλλά σούταρε άσχημα. Και στις καθυστερήσεις έχασε το άχαστο. Ο Μέσι του έδωσε σε κενή εστία, ο Ουρουγουανός πλάσαρε, αλλά πρόλαβε και έβαλε στη γραμμή το πόδι του και έσωσε ο Μπόβεδα. Τελικά έμεινε το 0-1 που χάρισε στον Λουίς Ενρίκε την 100ή νίκη του σε όλες τις διοργανώσεις στον πάγκο των Μπλαουγκράνα.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Ιραϊθόθ, Λαπόρτ, Μποβέδα, Μπαλενθιάγα, Ντε Μάρκος, Ιτουράσπε (62' Ραούλ Γκαρθία), Μπενιάτ, Εράσο (62' Βέσγκα), Σουσαέτα (76' Μουνιαΐν), Γουίλιαμς, Αντούριθ

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ουμτιτί (71' Μασεράνο), Πικέ, Ζόρντι Αλμπα, Σέρζι Ρομπέρτο, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Αρντά Τουράν (84' Ραφίνια), Ντένις Σουάρεθ (71' Αντρέ Γκόμες), Μέσι, Λουίς Σουάρες.