No Messi, No problem!

Η απουσία του Λιονέλ Μέσι δεν φάνηκε στην Αστούρια αφού η τριάδα Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες, Αρντά «έκρυψε» την μπάλα στο χορταστικό 0-5 επί της Χιχόν.

Είναι η λέξη που βρίσκεται πια στο στόμα όλης της Καταλωνίας: Messipendencia. Σε απλά ελληνικά ο βαθμός εξάρτησης της Μπαρτσελόνα από τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος θα λείψει τουλάχιστον τρεις εβδομάδες από τις υποχρεώσεις των «μπλαουγκράνα» μετά τον νέο τραυματισμό στους προσαγωγούς.

Το πρώτο τεστ ήταν θετικό. Στο «σπίτι» του Αστουριάνου Λουίς Ενρίκε, η Μπαρτσελόνα έδωσε ακόμα μία παράσταση απέναντι στην Χιχόν και με το ευρύ 0-5, απάλυνε λίγο τον πόνο από την ισοπαλία απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά κυρίως από τον τραυματισμό του Αργεντινού σταρ.

Θεωρητικά, ο Ραφίνια ήταν αυτός που πήρε την θέση του Μέσι στο γήπεδο. Πρακτικά, ο Αρντά Τουράν που έκανε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα, αλλά κυρίως ο Νεϊμάρ έκαναν το κενό του Αργεντινού να μη φαίνεται και τόσο.

Μία υπέροχη ασίστ του Τούρκου στον Λουίς Σουάρες, ο οποίος πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα πριν ανοίξει το σκορ (29’) ήταν η φάση που ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι. Πριν καν καλά - καλά καταλάβουν οι παίκτες της Σπόρτινγκ τι έχει συμβεί έφαγαν και δεύτερο (32’, 0-2), όταν ο Σέρζι Ρομπέρτο σημάδεψε το κεφάλι του Ραφίνια, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να διπλασιάσει τον δείκτη του σκορ.

Η αποβολή του Λόρα (74’) τελείωσε την ελαφρά κυριαρχία της Χιχόν στην επανάληψη και από εκεί και μετά οι Καταλανοί πάτησαν και πάλι το πόδι στο γκάζι. Ο Νεϊμάρ σκόραρε δύο φορές (81’, 88’), ο Αρντά έβαλε κι αυτός την πινελιά του (85’) και η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έφυγε με το 0-5 από το «Μολινόν» χωρίς πάντως να φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης.