Λίβερπουλ πέντε αστέρων! (videos)

Η Λίβερπουλ για ακόμα μία φορά χόρτασε με μπάλα το κοινό του «Άνφιλντ» στο καταιγιστικό 5-1 επί της Χαλ. Συνεχίζει το κυνηγητό της Μάντσεστερ Σίτι, η Τότεναμ απέδειξε ότι υπάρχει ζωή και χωρίς τον Κέιν.

Παραδοσιακά κάτι τέτοια ματς πάντα προβλημάτιζαν την Λίβερπουλ. Κάτι ματς με κάτι τελευταίες, με ομάδες γεμάτες προβλήματα που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα και έβρισκαν τους «κόκκινους» για να αναστηθούν. Αν ο Γιούργκεν Κλοπ καταφέρει να γιατρέψει την Λίβερπουλ από αυτή την ανίατη ασθένεια, τότε ναι, οι κόκκινοι πάνε για σοβαρά πράγματα. 

Η Χαλ δεν κατάφερε να προβάλει την παραμικρή αντίσταση και το τελικό 5-1 αποτυπώνει απόλυτα όσα έγιναν στο χορτάρι, όπου υπήρχε μόνο μία ομάδα, αυτή που φορούσε κόκκινα. Η Λίβερπουλ αρχίζει να κόβει ταρίφα στο «Ανφιλντ» (τέσσερα έφαγε η Λέστερ, πέντε η Χαλ) και συνεχίζει να εμπνέει εμπιστοσύνη, παραμένοντας σταθερά στο Top-3.

Κάτι τέτοια ματς είναι μέχρι να μπει το πρώτο και να σπάσει η αντίσταση του φιλοξενούμενου. Αυτό ήρθε πολύ νωρίς για τους «κόκκινους» με τον πιο σταθερό τους παίκτη για φέτος. Ένας συνδυασμός με ατελείωτες πάσες κατέληξε στον Λαλάνα (17’) που ένα σουτ που έμοιαζε με… τσαφ, άνοιξε το σκορ.

Η απευθείας κόκκινη του Ελμοχαμαντί για χέρι εντός περιοχής τελείωσε τα πάντα, με τον Μίλνερ να κάνει το 2-0 από την λευκή βούλα και να δίνει το έναυσμα για το πάρτι που ακολούθησε. 

Το τρίτο γκολ έφερε την σφραγίδα του Σαντίο Μανέ (36’), όμως το επόμενο ήταν το ομορφότερο του ματς. Ο κορυφαίος σουτέρ της Premier League, Φελίπε Κοουτίνιο (8 γκολ εκτός περιοχής από πέρυσι) όπλισε από τα 25 μέτρα και με υπέροχο σουτ έκανε το 4-1, ένα λεπτό μετά την προσωρινή μείωση του σκορ από τον Μεϊλέρ.

Το σκορ έκλεισε με το δεύτερο γκολ στην βραδιά ο Τζέιμς Μίλνερ, ο οποίος διατήρησε το 100% ποσοστό ευστοχίας στα πέναλτι, με νέα εκτέλεση (71’) που «έγραψε» το τελικό 5-1 σε ένα ακόμα χορταστικό εντός έδρας απόγευμα των «κόκκινων».