Βίντεο: Νέα σκάνδαλα στην Αγγλία – Εμπλέκονται Χάσελμπαϊνκ και Τσελίνο!

Mετά τον Σαμ Άλαρνταϊς και το βίντεο που του κόστισε τη θέση του στην τεχνική ηγεσία της Αγγλίας, δύο νέα βίντεο της Daily Telegraph έρχονται στη δημοσιότητα για να δώσουν συνέχεια στο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στο αγγλικό ποδόσφαιρο με την ιδιοκτησία πλευρών από τρίτη πλευρά.

Στο πρώτο βίντεo ο τεχνικός της ΚΠΡ, Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ προσεγγίζεται από καμουφλαρισμένη ρεπόρτερ της εφημερίδας, η οποία παριστάνει εκπρόσωπο επενδυτικού ομίλου της Άπω Ανατολής.

Ο Χάσελμπαϊνκ φαίνεται να διαπραγματεύεται μια συμφωνία 55,000 λιρών προκειμένου να δουλέψει για την εταιρία και να πουλήσει παίκτες που αυτή εκπροσωπεί στον σύλλογό του. Μάλιστα ο Χάσελμπαϊνκ είναι διατεθειμένος να ταξιδέψει μέχρι τη Σιγκαπούρη για να κλείσει τις συμφωνίες που θα του απέφεραν ένα καλό ποσό ως μίζες.

«Εξαρτάται το τι γράφει η επιταγή. Ξέρεις... Εξαρτάται με το τι πρέπει να γίνει», τονίζει αρχικά ο Χάσελμπαϊνκ, ο οποίος ζητάει από τη φερόμενη διαπραγματεύτρια να ανεβάσει την πληρωμή που του προτείνει από τις 35,000-40,000 λίρες. «Νομίζω ότι μπορεί να δώσετε κάτι καλύτερο. Προσπαθείστε να με κάνετε χαρούμενο. Εσείς έρχεστε διατεθειμένοι να δώσετε ένα καλό ποσό. Τα 35 είναι... Ξέρεις», προσθέτει ο Χάσελμπαϊνκ.

Στη συνέχεια όταν η καμουφλαρισμένη ρεπόρτερ που υποδύεται εκπρόσωπο του επενδυτικού ομίλου του προτείνει ένα ποσό γύρω στις 50,000-55,000 λίρες, ο Χάσελμπαϊνκ απαντάει: «Γίνεσαι πιο θερμή».

Στο άλλο βίντεο ο ιδιοκτήτης της Λιντς, Μάσιμο Τσελίνο, ο οποίος στο παρελθόν έχει εμπλακεί σε πολύ μεγαλύτερα σκάνδαλα, προσεγγίζεται από την ίδια καμουφλαρισμένη ρεπόρτερ της Telegraph και παρουσιάζεται πρόθυμος να συνεργαστεί για να παρακάμψει τους κανονισμούς στις μεταγραφές της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που έχουν να κάνουν με την ιδιοκτησία παικτών από τρίτους.

«Σας δίνω τη συνταγή να κάνετε τη δουλειά που σας καλύπτει και να μην εκτεθείτε σε κίνδυνο με τη Football League ή με οποιονδήποτε άλλο. Αν θέλετε να συνεργαστείτε μαζί μου, θα σας πω. Ξοδεύω οκτώ εκατομμύρια σε νέους παίκτες φέτος. Θέλετε να το χρηματοδοτήσετε; Θέλετε να μπείτε με ένα 20% σε αυτό; Το κάνουν και άλλοι αυτό, δεν σας λέω ότι είμαι ο μοναδικός. Σαν μέτοχος, μπορείτε να χρηματοδοτήσετε τον σύλλογο ζητώντας το οτιδήποτε. Ποσοστά ας πούμε. Αυτό επιτρέπετε να το κάνετε στην Αγγλία», αναφέρει ο Τσελίνο στο βίντεο.