Η Μίντλεσμπρο χάλασε το πάρτι του Βενγκέρ (βίντεο)

Η Μίντλεσμπρο στέρησε από τον Βενγκέρ την ευκαιρία να γιορτάσει με νίκη τα γενέθλιά του και από την Αρσεναλ την ευκαιρία να κάνει το 7x7 καθώς πήρε 0-0 στο Emirates.

Η Αρσεναλ δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στην τρελή πορεία της στο πρωτάθλημα, αφού σε ένα ματς το οποίο θα μπορούσε να έχει καταλήξει στα χέρια και των δύο αντιπάλων, αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 στο Etihad με την εξαιρετική, Μίντλεσμπρο. Ο τεχνικός των Gunners, Αρσέν Βενγκέρ, δεν θα γιορτάσει με νίκη τα 67α γενέθλιά του, ενώ και η ομάδα του δεν μπόρεσε να ξεφύγει, με ματς περισσότερο, με 3 βαθμούς από την Μάντσεστερ Σίτι, όπως πήγε στο +1 από την Τότεναμ.

Ο Ελνένι έδωσε την πρώτη απειλή στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι όμως δεν είχαν σκοπό να μείνουν στην άμυνα. Στο 20’ ο Τραορέ παραλίγο να κάνει τη ζημιά ύστερα από φάση διαρκείας και το φάουλ του Γκαστόν Ραμίρες πήγε στο δοκάρι. Για την Αρσεναλ καλή στιγμή είχε ο Αλέξις Σάντσες, όμως στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους εκείνη που είχε τη μεγάλη φάση ήταν η Μπόρο. Ο Αντάμα Τραορέ έκανε εξαιρετική κίνηση από αριστερά και εκπληκτική σέντρα, ο Νεγρέδο βρήκε την μπάλα και ο Ραμίρες ήταν φάτσα με το γκολ, όμως ο Τσεχ έσωσε τους Λονδρέζους. Το πρώτο μέρος θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί ακόμα και με 0-2.

Στο δεύτερο μέρος η Αρσεναλ έψαξε πιο έντονα το γκολ που θα την έβαζε στο Νο1 στο Νησί αλλά και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε τρεις καλές στιγμές αλλά ο Κοσιελνί δεν βρήκε την μπάλα (49’) και ο Αλέξις Σάντσες είχε φάουλ άουτ (53’) και σουτ στον Βαλδές (55’). Για την Μπόρο, θύμισε πόσο επικίνδυνος είναι ο Τραορέ (59’) και στο 68’ χάθηκε μάλλον η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Gunners όταν ο Γουόλκοτ πέρασε την μπάλα στον Σάντσες αλλά το σουτ του Χιλιανού δεν είχε πρόβλημα να σταματήσει ο Βαλδές. Στο 89’ με επέμβαση κλάσης, ο Κοσιελνί έκοψε τον Νεγρέδο που ήταν έτοιμος να κάνει μεγαλύτερη ζημιά στην Αρσεναλ…

Ξέσπασε η Λέστερ

Λίγες μέρες μετά το 3x3 στο Champions League, η Λέστερ έριξε 3 γκολ στην Κρίσταλ Πάλας (3-1) παίρνοντας την πρώτη της νίκη στα 4 τελευταία ματς. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι δεν είχε το Βάρντι στο βασικό σχήμα αλλά είδε την ομάδα του να φτάνει τα 20 εντός έδρας ματς χωρίς ήττα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη μεγάλη φάση με κεφαλιά του Μπεντέκε στο δοκάρι, όμως οι πρωταθλητές είχαν τα γκολ. Στο 42’ ο Μούσα με σουτ από το όριο της περιοχής πέτυχε το πρώτο του γκολ στην PL και έκανε το 1-0 και στο δεύτερο μέρος και το 63’ ο Οκαζάκι ήταν εκεί που έπρεπε για να σκοράρει μετά το σουτ του Ντρινκγουότερ που κονταρίστηκε (2-0). Το πρώτο του γκολ στην κατηγορία έβαλε και ο Φουχς με τρομερό σουτ στο 80’ για να μειώσει για το τελικό 3-1 ο Καμπάιγ στο 85’ μετά τη συρτή σέντρα του Ζαχά από δεξιά.

Πρώτος βαθμός για Μπράντλεϊ

Η Σουόνσι έμεινε στο 0-0 με την Γουότφορντ, παίρνοντας τον πρώτο της βαθμό στην εποχή Μπράντλεϊ στον πάγκο. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος, με τους παίκτες του Ματσάρι να παίζουν στην κόντρα, όμως να μην μπορούν να απειλήσουν με αξιώσεις τον Φαμπιάνσκι. Σίγκουρντσον και Καπού είχαν τις καλύτερες στιγμές στο πρώτο μέρος, που φυσιολογικά βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 0-0. Οι Κύκνοι ανέβασαν ταχύτητα στην επανάληψη και με μπροστάρηδες του Σίγκουρντσον και Φαν ντερ Χόορν πίεσαν για το γκολ. Οι καθαρές ευκαιρίες, πάντως, ήταν λίγες, με την μοναδική κλασική να χάνεται για την Σουόνσι, όταν στο 80’ ο Σίγκουρντσον είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, με το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Νίκη στο 94’ η Γουέστ Χαμ!

Η Γουέστ Χαμ μπορεί να πει ότι κάτι της πήγε καλά φέτος καθώς με γκολ του Ριντ στο 94’ επικράτησε 1-0 εντός έδρας της Σάντερλαντ που έφτασε τα 9 ματς χωρίς νίκη. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για ανατροπή του Ριντ από τον Μανκίγιο, ο Ντιμίτρι Παγιέ είχε ωραίο σουτ στο δοκάρι και ο Καζρί την καλύτερη φάση για τους φιλοξενούμενους, όμως το σουτ του σταμάτησε στον Αντριάν. Η Σάντερλαντ στο τέλος πίστεψε ότι θα πάρει τον βαθμό αλλά στην εκπνοή το αριστερό σουτ του Ριντ νίκησε τον Πίκφορντ γράφοντας το τελικό 1-0.

Την σκότωσε στο 90’

Η Εβερτον ήταν καλύτερη στην έδρα της Μπέρνλι. Ισοφάρισε με το παρθενικό γκολ του Μπολάσι (58’) ως Ζαχαρωτό και είδε Λουκάκου και Μιραλάς να χάνουν ευκαιρίες. Η Μπέρνλι είχε προηγθεί με τον Βόουκς (39’) και κρατούσε χάρη στις επεμβάσεις του Χίτον. Κόντρα στη ροή του αγώνα λοιπόν οι γηπεδούχοι είδαν τον Αρφιλντ να τους χαρίζει στο 90’ την τρίτη φετινή νίκη τους (2-1), αφήνοντας την Εβερτον προβληματισμένη για τέταρτη αγωνιστική δίχως τρίποντο.

Ο Σακίρι… σώζει

Το ματς ήταν κάκιστο. Ωστόσο, είχε δύο υπέροχες στιγμές. Γι’ αυτές φρόντισε ο Σακίρι. Ο Ελβετός επιθετικός σημείωσε δύο γκολάρες και οδήγησε την Στόουκ στο πρώτο φετινό διπλό και στο 0-2 επί της τραγικής Χαλ. Στο 26’ εξαπέλυσε βολίδα και στο 50’ έβαλε απ’ ευθείας φάουλ, για να οδηγήσει την ομάδα του εκτός επικίνδυνης ζώνης.