Ξεμπλόκαρε η Λιλ

Η Λιλ επιβλήθηκε με 2-1 της Μπαστιά και βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη. Η Ρεν το ντέρμπι, στο τέλος η Ντιζόν. 

Πολύ σημαντική νίκη για την Λιλ, που κατάφερε να ξεκολλήσει από την επικίνδυνη ζώνη. Η Μπαστιά, πάντως, ήταν δύσκολος αντίπαλος και αυτό φάνηκε από το ξεκίνημα, όταν ο Ενιεάμα με τη βοήθεια του δοκαριού του έβγαλε την προσπάθεια του Σεν Μαξιμέν. Οι φάσεις στο ξεκίνημα δεν ήταν πολλές και όλα κρίθηκαν στην επανάληψη.

Οι λιλουά μπήκαν δυνατά, έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Σίβελι στο 49’ και πήραν το προβάδισμα στο 51’, όταν ο Κορσία με υπέροχο φάουλ έκανε το 1-0. Το 2-0 δεν άργησε να έρθει, όταν ο Έντερ έκανε το 2-0 στο 57’. Νίκη χωρίς δράμα, όμως, για την Λιλ δεν υπάρχει, με τον Ντιαλό να μειώνει με πανέμορφο πλασέ στο 71’ το 2-1, όμως τους Κορσικανούς να μην μπορούν να φτάσουν σε δεύτερο τέρμα.

Το ντέρμπι η Ρεν, στο τέλος η Ντιζόν
Το 75ο ντέρμπι της Βρετάνης βρήκε μεγάλη νικήτρια την Ρεν, που επιβλήθηκε με 2-1 της Ναντ με την πρώτη εκτός έδρας νίκη της στη σεζόν. Οι ρενέ είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, όμως εκείνοι που πήρα το προβάδισμα ήταν οι γηπεδούχοι, με τον Σάλα να κάνει το 1-0 στο 42’ με κεφαλιά. Στην επανάληψη, όμως, οι ρενέ έκαναν τη μεγάλη ανατροπή με πρωταγωνιστική τον Γκροσίτσκι, που πέτυχε και τα δύο γκολ, ερχόμενος από τον πάγκο! Στο 58’ έκανε το 1-1 μετά από σέντρα του Ντεπ, ενώ με γκολ... καρμπόν στο 76’ το τελικό 1-2.

Ντέρμπι ουραγών ανάμεσα σε Ντιζόν και Λοριάν, με την πρώτη να παίρνει υπερπολύτιμη νίκη στο τέλος. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν στο πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν ταχύτητα μετά το 70’ και με γκολ του Λοτιές στο 1’ των καθυστερήσεων να κερδίζουν με 1-0.