Έσπασε παράδοση

Η Μπαρτσελόνα νίκησε για πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια στο Anoeta και μετά το 0-1 σε βάρος της Σοσιεδάδ βρίσκεται ουσιαστικά στους «4» του Copa del Rey.

Η Σοσιεδάδ φάνηκε ότι θα προσπαθήσει να πάει το ματς όπως και εκείνο στο πρωτάθλημα με πίεση ψηλά έτσι ώστε να κλέβει μπάλες και να μην επιτρέψει στην Μπαρτσελόνα να φτιάξει επιθέσεις, όμως αυτό δεν κράτησε για πολύ. Η ομάδα του Σακριστάν το έκανε αυτό στο πρώτο κομμάτι του αγώνα και στο 11' μετά το λάθος του Ουμτιτί το φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής από τον Ογιαρθάμπαλ πέρασε μόλις έξω από το παραθυράκι για να δοκιμάσει πρώτος από πλευράς Μπάρτσα ο Νεϊμάρ στο επόμενο λεπτό αλλά ο Ρούγι ήταν εκεί.

Ο Βραζιλιάνος άσος των Καταλανών ήταν αυτός που... καθάρισε στο 21' όταν έφυγε στην κόντρα, έκανε καταπληκτική ντρίμπλα στον Ελουστόντο και πήρε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ (0-1). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα και φάνηκε ότι θα αφήσουν χώρους στους φιλοξενούμενους, όμως ο ρυθμός έπεσε και οι φάσεις δεν ήταν πολλες. Το σκορ στα σουτ on-target ήταν μόλις 0-2 και στο 37' υπήρξε υποψία φάσης για την Σοσιεδάδ με σουτ του Ιγιαραμέντι που κόντραρε στον Μπουσκέτς και πέρασε μόλις έξω για να λήξει έτσι το πρώτο μέρος σε πολύ υποτονικό ρυθμό.

Πολύ καλύτερα μπήκε στο δεύτερο μέρος η Μπαρτσελόνα, με τον Λουίς Ενρίκε να έχει δώσει ανάσες στον Ινιέστα για να βάλει τον Αντρέ Γκόμες. Οι Καταλανοί πίεσαν και έβγαλαν ένταση στο ματς και ο Νεϊμάρ ήταν μέσα στις καλύτερες φάσεις. Στο 50' έχασε το κοντρόλ και την ευκαιρία και στο 57' το φαλτσαριστό πλασέ του ύστερα από τακουνάκι του Μέσι πέρασε μόλις έξω, ενώ η Σοσιεδάδ απάντησε στην κόντρα με τη σέντρα-σουτ του Γιούρι στην κόντρα να περνά έξω.

Η Σοσιεδάδ κόπηκε δύο φορές με οφσάιντ που δεν υπήρξε και δεν κατάφερνε να φτιάξει τη φάση με την οποία θα έφερνε το ματς στην ισοπαλία. Αντίθετα, η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να έχει βάλει και δεύτερο γκολ στο 80' όμως το φάουλ του Μέσι πέρασε μόλις έξω, όμως στο 90' στάθηκε πολύ τυχερή καθώς η κεφαλιά του Ιγιαραμέντι από κοντά, ενώ ήταν αμαρκάριστος, πέρασε άουτ για να μείνει το 0-1 μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Σοσιεδάδ (Εουσέμπιο Σακριστάν): Ρούγι, Γιούρι, Ραούλ Νάβας, Ινιγο Μαρτίνεθ, Ελουστόντο, Τσάμπι Πριέτο (76' Κανάλες), Ιγιαραμέντι, Θουρουτούθα, Ογιαρθάμπαλ, Βέλα (72' Χουάνμι), Γουίλιαν Ζοζέ (80' Κόντσα).

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Σίλεσεν, Πικέ, Ουμτιτί, Ντιν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (69' Ντένις Σουάρεθ), Ινιέστα (46' Αντρέ Γκόμες), Νεϊμάρ, Μέσι, Σουάρες.