Ξέσπασε η Ντόρτμουντ (βίντεο)

H Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν δυσκολεύθηκε ιδιαίτερα να νικήσει με 3-0 την απογοητευτική Βόλφσμπουργκ και να ανέβει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Μεγάλη νίκη για την Ίνγκολσταντ στην Φρανκφούρτη (2-0).

Το πέταλο του «Signal Iduna Park» που φιλοξενεί το περίφημο Κίτρινο Τείχος των οπαδών της Ντόρτμουντ έμεινε άδειο λόγω τιμωρίας, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν εκτός μετά την αποβολή του μεσοβδόμαδα σε ματς Κυπέλλου, ωστόσο η ομάδα του Τόμας Τούχελ ήταν σαφώς ανώτερη από την Βόλφσμπουργκ σήμερα και δεν συνάντησε προβλήματα για να την «καθαρίσει» με 3-0.

To σκορ άνοιξε στο 25', με αυτογκόλ του Τζέφρεϊ Μπρούμα των φιλοξενούμενων μετά από γύρισμα του Λούκας Πίστσεκ, ενώ ο Πολωνός δεξιός οπισθοφύλακας «έγραψε» το 2-0 με κοντινή κεφαλιά στο 48o λεπτό. Στο 59' ήρθε η σειρά του φορμαρισμένου Γάλλου εξτρέμ Ουσμάν Ντεμπελέ να σκοράρει, με σκαστή κεφαλιά και πάλι μετά από σέντρα του Λούκας Πίστσεκ, για το τελικό 3-0.

Με τη νίκη τους αυτή, οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 37 βαθμούς μετά από 21 αγωνιστικές και ανέβηκαν στην τρίτη θέση της Bundesliga, ενώ o φιλόδοξος σύλλογος της Wolkswagen απέχει πλέον μόλις τρεις πόντους από την 16η θέση, την οποία κατέχει η Βέρντερ Βρέμης και τα Play Outs για την παραμονή.

Στα αξιοσημείωτα της σημερινής αναμέτρησης η βράβευση και η αποθέωση του Κούμπα Μπλατσικόφσκι της Βόλφσμπουργκ (πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Αντελίνο Βιεϊρίνια στο 75') από τους φιλάθλους της Μπορούσια Ντόρτμουντ, οι οποίοι δεν ξέχασαν τα 8.5 χρόνια που πέρασε στην ομάδα τους.