«Αδύνατον να είχαμε... Λίνκολν στην Ιταλία»

Τον θαυμασμό του για το κατόρθωμα της Λίνκολν να αποτελέσει την πρώτη ομάδα στην ιστορία του Κυπέλλου Αγγλίας που περνάει στα προημιτελικά όντας μέλος της 5ης κατηγορίας της χώρας, εξέφρασε ο προπονητής της Τσέλσι, Αντόνιο Κόντε, τονίζοντας συγχρόνως ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν πολύ πιθανό να συμβεί στην πατρίδα του.

Μπορεί οι «μπλε» να κατάφεραν να προκριθούν δύσκολα επί της Γουλβς (2-0 νίκη) στη συνέχεια του θεσμού, ωστόσο, αυτό που ήταν λογικό να... κλέψει την παράσταση από τη χθεσινή (18/2) ημέρα ήταν αναμφίβολα αυτό που πέτυχε το σωματείο της National League μέσα στην πολύ δύσκολη έδρα της Μπέρνλι, τρίτης στην Πρέμιερ σε συγκομιδή βαθμών στο γήπεδό της, γεγονός που επισήμανε και ο Κόντε, καθώς σχολίασε:

«Είναι ένα τρομερό επίτευγμα για εκείνους, κάτι φανταστικό. Νομίζω ότι στην Ιταλία θα ήταν αδύνατο να συμβεί κάτι τέτοιο! Δείχνει ότι το ποδόσφαιρο είναι εκπληκτικό και μπορούν να συμβούν τα πάντα. Αξίζουν τα καλύτερα λόγια από όλη τη χώρα. Η ιστορία τους είναι φανταστική και είμαι πολύ χαρούμενος που θα τη ζήσουμε, μιας που θα είμαστε μαζί στους «8» του Κυπέλλου».

Όσον αφορά την αναμέτρηση του «Μολινό» και τη δύσκολη νίκη-πρόκριση απέναντι στους γηπεδούχους που αγωνίζονται στην Τσάμπιονσιπ, ο 47χρονος κόουτς ανέφερε:

«Προειδοποίησα τους παίκτες μου στα αποδυτήρια ότι ανεξαρτήτως διοργάνωσης δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι και μου αρέσει να επαναλαμβάνω αυτό σε κάθε αγώνα. Η Γουλβς μπήκε πολύ δυνατά, είχε δοκάρι στα πρώτα 5-6 λεπτά και ήμασταν τυχεροί σε εκείνο το σημείο. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε, παίξαμε πολύ καλά, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Πιστεύω όμως, ότι αξίζουν συγχαρητήρια στη Γουλβς για την εμφάνισή της. Έπαιξε πολύ καλά και έδειξε ότι έχει σωστή οργάνωση και χαρακτήρα».