Ιστορική αλλαγή η Λίβερπουλ μετά από 60 χρόνια

Από την δεκαετία του 1950 το Melwood εξυπηρετούσε την πρώτη ομάδα της Λίβερπουλ, όμως αυτό αναμένεται να αλλάξει μέχρι το 2019, αφού η διοίκηση των Reds αποφάσισε να μετακομίσει μαζί με τις ακαδημίες σε μία επένδυση αρκετών εκατομμυρίων λιρών.

Οι εποχές αλλάζουν και μαζί οι αγαπημένοι μας σύλλογοι ανά τον πλανήτη. Πράγματα με τα οποία μεγάλωσαν γενιές και έγιναν μέρος της συνήθειας τους, σιγά-σιγά (σε κάποιες περιπτώσεις) παιρνούν στην ιστορία και δίνουν τη θέση τους σε κάτι νέο.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί με την Λίβερπουλ και συγκεκριμένα το προπονητικό της κέντρο στο Melwood. Εκεί, οι Reds ετοιμάζονται για 60 χρόνια τώρα (από το 1950), όμως πρόθεση της διοίκησης είναι να μετακομίσει η ομάδα στον ίδιο χώρο που στεγάζονται οι ακαδημίες.

Φυσικά κάτι τέτοιο θα κοστίσει αρκετά χρήματα, αφού θα πρέπει να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος για να φιλοξενήσει την πρώτη ομάδα. Το συνολικό ποσό θα ξεπεράσει τα 50.000.000€ και θα καλυφθεί από την ιδιοκτήτρια εταιρία της Λίβερπουλ και χορηγούς.

Τι θα απογίνει ο χώρος στο Melwood; Ένα κομμάτι θα μετατραπεί σε κατοικίες και θα πουληθεί, ενώ για το υπόλοιπο δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.