Ντεπάι: «Καλύτερα που έφυγα από τη Γιουνάιτεντ»

Ο Μέμφις Ντεπάι μίλησε για τη νέα αρχή που έκανε στη Γαλλία αλλά και τους λόγους για τους οποίους έφυγε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Όταν ο Μέμφις Ντιπάι πήρε μεταγραφή από την Αϊτχόφεν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όλοι πίστευαν όταν πρόκειται για ένα από τα κορυφαία ταλέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Οι βλέψεις της αγγλικής ομάδας για το νεαρό ποδοσφαιριστή ήταν μεγάλες, όμως λόγω έλλειψης αγωνιστικού χρόνου, ενάμιση χρόνο μετά, ο 23χρονος άσος δε βρίσκεται πια στο Νησί. 

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο επιθετικός της Λυών, κατέστησε σαφές πως η απόφασή του να φύγει από τους "κόκκινους διαβόλους" ήταν τόσο εύκολη όσο και σωστή: «Η φυγή μου από το Μάντσεστερ; Δεν ήταν και πολύ δύσκολη απόφαση. Είμαι νέος και πρέπει να παίζω. Αν κοιτάξει κανείς για την τελευταία φορά που έπαιξα ενενήντα λεπτά με τη Μάντσεστερ, θα φτάσει ένα χρόνο πίσω. Αυτό είναι απίστευτο και καθόλου επιθυμητό για μένα». 

Μπορεί στην Αγγλία να μην έκανε το μεγάλο βήμα της καριέρας του, όμως στη Γαλλία μοιάζει αρκετά ικανοποιημένος τόσο για το χρόνο συμμετοχής του όσο και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζεται. 

Ικανοποιημένος είναι και ο νυν προπονητής του, Μπρουνό Ζενεσιό ο οποίος για τη μεταγραφή του Ολλανδού στράικερ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έφερε πολύ ενέργεια στην ομάδα. Προσαρμόστηκε γρήγορα λόγω της επιθυμίας του να παίξει ποδόσφαιρο και πλέον αποτελεί πολύ σημαντικό στοιχείο για το ρόστερ μας».