Ντοναρούμα και Ιταλία «άλωσαν» το Άμστερνταμ

Με τον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα βασικό κάτω από τα δοκάρια της και εξαιρετική απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, η Ιταλία επικράτησε με 2-1 της Ολλανδίας σε φιλικό αγώνα.

Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής της Μίλαν έγινε ο νεότερος τερματοφύλακας που ξεκινάει στη βασική ενδεκάδα της Σκουάντρα Ατζούρα, σπάζοντας το ρεκόρ του Τζίτζι Μπουφόν, και η ομάδα του Τζιαν Πιέρο Βεντούρα έδειξε το καλό της πρόσωπο στο Άμστερνταμ, φεύγοντας νικήτρια με σκορ 2-1 απέναντι στο σύνολο του υπηρεσιακού προπονητή Φρεντ Γκριμ, ο οποίος έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία μετά την απομάκρυνση του Ντάνι Μπλιντ την Κυριακή.

Η Ολλανδία πήρε προβάδισμα στο 10ο λεπτό χάρη στο αυτογκόλ του Αλέσιο Ρομανιόλι μετά από προσπάθεια του Ντάβι Κλάασεν, ωστόσο η Ιταλία ισοφάρισε σχεδόν αμέσως με δυνατό σουτ του Έντερ. Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε ο Λεονάρντο Μπονούτσι, παίρνοντας το «ριμπάουντ» μετά από απόκρουση του Ζερόεν Ζόετ σε κεφαλιά του Μάρκο Παρόλο, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι τη λήξη παρά τις ευκαιρίες που χάθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο.