«Καλώς ορίσατε στο αεροδρόμιο Κριστιάνο Ρονάλντο» (Φώτος)

Παρουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε η τελετή μετονομασίας του αεροδρομίου της Μαδέιρα από «Aeroporto da Madeira» σε «Aeroporto Cristiano Ronado».

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ ήταν ευτυχισμένος και συγκινημένος για την τιμή που του έγινε από τις αρχές της γενέτειράς του. 

«Είναι κάτι ιδιαίτερο το να βλέπω το όνομά μου στο αεροδρόμιο, όλοι γνωρίζουν ότι είμαι περήφανος για να την χώρα μου. Γνωρίζω ότι υπήρξαν άνθρωποι που δεν συμφωνούν. Δεν είμαι υποκριτής και εικάζω ότι κάποιοι από αυτούς είναι παρόντες σήμερα. Καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη του» είπε ο Ρονάλντο. 

Η σχετική απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο της Πορτογαλίας, με τον πρώην γραμματέα των Σοσιαλιστών, Φρανσίσκο Σέισας ντα Κόστα, να εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του.

«Ξεπερνά τα όρια αυτό. Είναι γελοίο, αποτελεί πρόκληση για τη δικαιοσύνη. Θα προκαλέσει διχογνωμία και σίγουρα δεν θα ευχαριστήσει πολλούς στην περιοχή. Εάν ήθελαν να τον τιμήσουν, ας έδιναν το όνομά του σε ένα γήπεδο ή σε μια αθλητική εγκατάσταση» σχολίασε σχετικά.

Παρόντες στην σημερινή εκδήλωση ήταν τόσο ο πρόεδρος της πορτογαλικής δημοκρατίας όσο και ο πρωθυπουργός της χώρας.

Η Μαδέιρα, γνωστή και ως «πλωτός κήπος του Ατλαντικού», είναι δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.