Ανάμεσα σε Λουκάκου και Μοράτα ο Κόντε

Ο τεχνικός της Τσέλσι, Αντόνιο Κόντε, επιθυμεί να πάρει στο Λονδίνο τον επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης, Αλβάρο Μοράτα, με τον τεχνικό διευθυντή του συλλόγου, Μάικλ Εμενάλο, να προτιμά τον παλιό γνώριμο Ρομέλου Λουκάκου.

Ένα ποσό της τάξεως των 70 εκατομμυρίων λιρών σκοπεύει να διαθέσει η Τσέλσι το προσεχές καλοκαίρι για την απόκτηση ενός φορ πρώτης διαλογής. Διακαής πόθος του Αντόνιο Κόντε αποτελεί ο Ισπανός φορ της Ρεάλ Μαδρίτης, Αλβάρο Μοράτα, θεωρώντας ότι θα αποτελέσει πολύτιμη μονάδα στην προσπάθεια για τη διατήρηση των σκήπτρων του αγγλικού πρωταθλήματος, αλλά και επιπλέον θωράκιση εν' όψει της επιστροφής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. 

Αντίθετη άποψη φέρεται να έχει ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Μάικλ Εμενάλο, που επιθυμεί να επαναφέρει τον Ρομέλου Λουκάκου στο ρόστερ της ομάδας, όντας εκείνος που τον πήρε στην ομάδα το 2011, όταν ο Λουκάκου ήταν ακόμη νεαρός.

Μία ακόμη παράμετρος στην υπόθεση είναι η αυξημένη εμπειρία του παίκτη από το αγγλικό ποδόσφαιρο, ευρισκόμενος στην πρώτη θέση της κατάταξης των σκόρερ με 21 γκολ. Υπενθυμίζεται ότι ο Λουκάκου έχει απορρίψει την πρόταση ανανέωσης της Έβερτον και παρουσιάζεται υπ' ατμόν από το «Γκούντισον Παρκ».

Ο Κόντε έχει ανάγκη από έναν πρωτοκλασάτο επιθετικό, αναλογιζόμενος τη, σχεδόν βέβαιη, αποχώρηση του Ντιέγκο Κόστα με πιθανό προορισμό, είτε την διαρκώς αναπτυσσόμενη Κίνα είτε την αγαπημένη του Μαδρίτη, χάριν της Ατλέτικο.

Κάλλιστα βέβαια θα μπορούσε να καλύψει τις απαιτήσεις αμφότερων των παικτών, με μοναδικό εμπόδιο, αφ' ενός την αποδέσμευση του Μισί Μπατσουαγί, αφ' ετέρου την ανάγκη των δύο παικτών να αγωνίζονται βασικοί.