«Κόλλησε» η Ντόρτμουντ, «πετάει» η Βέρντερ

Η Ντόρτμουντ κόλλησε στο 0-0 με την Κολωνία, ενώ η Βέρντερ συνεχίζει την εκπληκτική της πορεία, κερδίζοντας τη Χέρτα (2-0). Το παλεύει η Ντάρμσταντ.

Η Ντόρτμουντ υποδέχθηκε την Κολωνία μετά τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου και ένας Θεός ξέρει πώς αυτό το παιχνίδι έμεινε στο 0-0. Οι ευκαιρίες ήταν πάρα πολλές, όμως στο τέλος οι Βεστφαλοί μπορούσαν να πουν ότι εξασφάλισαν την παρουσία τους στην 4άδα, χάνοντας έδαφος, όμως, στη μάχη για την 3η θέση.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, σκόραραν στο 15’, όμως το γκολ του Ομπαμεγιάνγκ δεν μέτρησε για οφσάιντ, ενώ στο 16’ ο Σόρενσεν έσωσε τους Τράγους στη γραμμή. Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός, οι ευκαιρίες έπεφταν βροχή. Ρόις (27’), Γιόγιτς (29’) και Μπίτενκουρτ (32’) έχασαν τις σημαντικότερες στο πρώτο μέρος, με το 0-0 να παραμένει και τον πρώτο να βλέπει το γκολ του να ακυρώνεται. Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες, όμως το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Ακάθεκτη η Βέρντερ
Η υπερταχεία από τη Βρέμη ταξιδεύει προς… Europa League! Μετά το μεγάλο διπλό στο Ινγκολσταντ, ήρθε η εύκολη εντός έδρας νίκη με 2-0 επί της Χέρτα με 2-0 και το φοβερό σερί έχει φτάσει τα 11 ματς (9-2-0)! Ο βασικός στόχο της παραμονής, επιτεύχθηκε, αλλά με τέτοιες εμφανίσεις ήρθε κοντά και η Ευρώπη, αφού η Βέρντερ βρέθηκε στην 6η θέση! Οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί, πίεσαν με το... καλημέρα τους φιλοξενούμενους και στο πρώτο τέταρτο είχαν τελειώσει το ματς. Στο 9' ο Μπάρτελς άνοιξε το σκορ, ενώ στο 15' ο Κρούζε διαμόρφωσε το 2-0. Αλλωστε, στα έξι τελευταία παιχνίδια έχει συμμετοχή σε 13 γκολ (8 γκολ, 5 ασίστ).

Βαθμό στη Λειψία η Ίνγκολσταντ
Η Ίνγκολσταντ συνεχίζει να ελπίζει, παίρνοντας δίκαια τον βαθμό από την Λειψία. Οι γηπεδούχοι αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα των Βαυαρών, οι ευκαιρίες ήταν λιγοστές, με τους Βέρνερ (23’) και Φόρσμπεργκ (34’) να έχουν τις καλύτερες στιγμές και το 0-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο. Τα πράγματα ήταν καλύτερα στο δεύτερο μέρος, όμως πέρα από ένα καλό πεντάλεπτο (68’-73’) οι Ταύροι δεν κατάφεραν να πιέσουν. Στο 86’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες, όταν ο Μοράλες αντίκρισε δεύτερη κίτρινη, όμως οι ψυχωμένοι Βαυαροί πήραν τον βαθμό.