ΜΑΡΣ-έλο για τίτλο! (βίντεο)

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε τα... πάντα για να ισοφαριστεί από την Βαλένθια, όμως ένας φανταστικός Μαρσέλο έδωσε το γκολ της ζωής στο 86' χαρίζοντας τη νίκη 2-1 και το +3 στους Merengues.

Σε ένα τρελό φινάλε στο Santiago Bernabeu, η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν άγγιξε μια καταστροφική γκέλα αλλά είχε άσο στο μανίκι της τον εκπληκτικός Μαρσέλο, λίγες μέρες πριν παίξει με την Ατλέτικο για τα ημιτελικά του Champions League. Ο τρελός Βραζιλιάνος με φανταστικό γκολ στο 86' χάρισε στους Merengues πολύτιμη νίκη με 2-1 και τους έβαλε στο +3 από την Μπαρτσελόνα με αγώνα περισσότερο. Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες, γκολ και χαμένο πέναλτι για τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των μεγάλων πρωταθλημάτων της Ευρώπης.

Κόντρα σε αυτό που θα μπορούσε να περιμένει κανείς, στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα, η Βαλένθια άγγιξε το γκολ, όμως ο Νάβας σταμάτησε τον Σάντι Μίνα και στο ριμπάουντ ο Ισπανός επιθετικός έστειλε από πλάγια θέση την μπάλα στο δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν διάθεση να κλειστούν και αυτό βοηθούσε το ματς να έχει ρυθμό από την αρχή. Η Ρεάλ φάνηκε για πρώτη φορά στο 12' όταν η κεφαλιά του Μπενζεμά μετά τη σέντρα του Ρονάλντο από δεξιά, όμως η Βαλένθια είχε ξανά κάτι να πει και στο 17' έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν μετά την κάθετη του Νάνι ο Ορεγιάνα μόνος σχεδόν από το πέναλτι έκανε κακό αριστερό-άουτ. Ρονάλντο (22') και Χάμες (26') εκτέλεσαν φάουλ απευθείας χωρίς να βρουν στόχο αλλά στο 27' ο Κριστιάνο έκανε τη ζημιά στις Νυχτερίδες όταν ύστερα από σέντρα του Καρβαχάλ από δεξιά πήρε την κεφαλιά και άφησε όρθιο τον Αλβες για το 1-0. Το ματς κάθισε στο επόμενο κομμάτι και το πρώτο μέρος έκλεισε με μεγάλη ευκαιρία για την Βαλένθια αλλά το τεχνικό αριστερό του Μουνίρ πέρασε μόλις έξω.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε για την Ρεάλ, όπως είχε ξεκινήσει το πρώτο για την Βαλένθια. Με δοκάρι. Στο 55' ο Μπενζεμά έκανε ωραία κίνηση από αριστερά, συνέκλινε αλλά το φαλτσαριστό πλασέ του πήρε το αριστερό δοκάρι του Αλβες. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Μόντριτς έπεσε εύκολα από το μαρκάρισμα του Ντάνι Παρέχο αλλά το αυστηρό πέναλτι δεν κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ ο Ρονάλντο αφού ο legend του είδους, Ντιέγο Αλβες, έπεσε και μπλόκαρε την εκτέλεση του Πορτογάλου. Η Ρεάλ έδειξε σημάδια χαλάρωσης στη συνέχεια, ο Μπενζεμά είχε καλή στιγμή στο 63', ο Ζιντάν έβαλε Ασένσιο-Μοράτα, όμως το ματς δεν κλείδωνε. Στο 69' ο Ροδρίγο απείλησε για την Βαλένθια και ο Ρονάλντο στο 78' με το στήθος από κοντά δεν σκόραρε και προσέκρουσε στο δοκάρι. Στο 82΄το Bernabeu πάγωσε όταν ο Παρέχο με εκπληκτικό φάουλ έκανε το 1-1, όμως ευτυχώς για την Ρεάλ, υπήρχε ο Μαρσέλο. Ο Βραζιλιάνος έπαιξε εξτρέμ αμέσως μετά την ισοφάριση και στο 86' έβαλε φωτία στις εξέδραες και έδειξε το σήμα της Ρεάλ...

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Νάτσο, Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Μόντριτς (93' Βάθκεθ), Κροος, Χάμες (66' Ασένσιο), Ρονάλντο, Μπενζεμά (72' Μοράτα).

Βαλένθια (Βόρο): Αλβες, Μοντόγια, Γκαράι, Μανγκάλα, Λάτο (86' Γκαγιά), Παρέχο, Σολέρ, Νάνι (70' Ροδρίγο), Ορεγιάνα (89' Μπακάλι), Μουνίρ, Σάντι Μίνα.