Πρωταθλήτρια η... σ-έξι Μπάγερν! (βίντεο)

Η ισοπαλία της Λειψίας (0-0 με την Ίνγκολσταντ) νωρίτερα έδινε την ευκαιρία στην Μπάγερν να κατακτήσει το πέμπτο σερί της πρωτάθλημα τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος. Οι παίκτες του Αντσελότι δεν είχαν καμία διάθεση να καθυστερήσουν το... αναπόφευκτο, διέλυσαν με 6-0 τη Βόλφσμπουργκ και σήκωσαν τη... σαλατιέρα για ακόμη μία φορά!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, όμως εκείνοι που πήραν το προβάδισμα ήταν οι Βαυαροί. Ο Αλάμπα άνοιξε το δρόμο για τη νίκη-κατάκτηση του τίτλου με υπέροχη εκτέλεση φάουλ στο 19’ για το 0-1. Ο Κάστελς ανέλαβε δράση στη συνέχεια, προκειμένου να κρατήσει τους Λύκους στο ματς, όμως στο 36’ τα πάντα τελείωσαν, όταν ο Λεβαντόφσκι με άψογο πλασέ έκανε το 0-2!

Ο Πολωνός κάτι παθαίνει όταν αντιμετωπίζει στη Βόλφσμπουργκ και λίγο πριν το ημίχρονο πέτυχε ακόμη ένα γκολ, κάνοντας το 0-3. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν την ψυχολογία να αντιδράσουν, παρότι προσπάθησαν να μειώσουν το σκορ και στο 66’ ο Ρόμπεν έκανε με ωραίο σουτ το 0-4. Οι Βαυαροί έκαναν πάρτι, ο Λουίζ Γκουστάβο αποβλήθηκε σε έξαλλη κατάσταση στο 78’, ο Μίλερ έκανε το 0-5 στο 80’, ενώ στο 85’ ο Κίμιχ το τελικό 0-6, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν και άλλες μεγάλες ευκαιρίες στο τέλος και τον Κάστελς να κρατάει το σκορ σε... μονοψήφιο αριθμό. Ο Φίλιπ Λαμ αποθεώθηκε στο τέλος του ματς, έχοντας κατακτήσει 9 πρωταθλήματα, επίδοση που φυσικά αποτελεί ρεκόρ, πριν κρεμάσει τα παπούτσια του...