Χωρίς Ζλάταν δεν μπορούν (βίντεο)

Η ηρωική Σουόνσι έμεινε πίσω στο σκορ με πέναλτι - φάντασμα, ωστόσο με έξοχη εκτέλεση φάουλ του Σίγκουρντσον λίγο πριν το φινάλε, πήρε το γενναίο 1-1 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που αυτοκτόνησε στην μάχη που δίνει για την έξοδο στο Champions League.

Έχει πια καταντήσει αστείο αυτό το πράγμα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Λες και ξέρεις τι θα δεις εκ των προτέρων. Ισοπαλίες και παίκτες των «κόκκινων διαβόλων» να αποχωρούν λαβωμένους.

Στο «Θέατρο των ονείρων» στήθηκε ακόμα μία φάρσα για τον Ζοσέ Μουρίνιο και τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η γενναία Σουόνσι με απίθανη εκτέλεση φάουλ του Γκίλφι Σίγκουρντσον πήρε αυτό που δικαιούνταν (1-1) και οι γηπεδούχοι εκτός από την πολύτιμη νίκη που θα τους ανέβαζε προσωρινά στην 4η θέση, έχασαν ένα ακόμα αμυντικό, με τον Ερίκ Μπαϊγί να αποχωρεί τραυματίας.

Είναι δεδομένο ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δίχως το Ζλάταν χάνει τον πολιορκητικό του κριό που φοβίζει τις ομάδες που έρχονται να παίξουν κλειστά στο «Ολντ Τράφορντ».

Το κενό του Σουηδού σταρ ήταν πιο έντονο από ποτέ. Καλή η ταχύτητα του Ράσφορντ και του Μαρσιάλ, αλλά οι γηπεδούχοι δεν έκλεισαν ποτέ τη Σουόνσι στα καρέ της, με τον Ντε Χέα να γλιτώνει το 0-1 τετ-α-τετ του Γιορέντε (12’), αλλά και σε διαγώνιο σουτ του Τζόρνταν Αγιού (33’).

Μάλιστα οι «κύκνοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ με τον πιο σκληρό τρόπο, όταν ο Ράσφορντ βούτηξε και κέρδισε την επαφή / πέναλτι από τον Φαμπιάνσκι, με τον Γουέιν Ρούνεϊ να κάνει το 1-0 (45’).

Ο τραυματισμός του Μπαϊγί (56’) άρχισε να κάνει το παιχνίδι να… μυρίζει για ανατροπή, αφού όσο περνούσε η ώρα η ομάδα του Πολ Κλέμεντ άρχισε να ξεθαρρεύει κι άλλο και να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης.

Αυτό ήρθε (δικαίως) από ένα πραγματικό σπεσιαλίστα. Με υπέροχη εκτέλεση φάουλ, ο Γκίλφι Σίγκουρντσον άφησε «άγαλμα» τον Ντε Χέα κι έκανε το 1-1 (79’), που ήταν ένα πολύτιμο δώρο για τη Σουόνσι στη μάχη που δίνει για την παραμονή κι ένα επιπλέον χτύπημα στις ελπίδες για Champions League που τρέφει η ομάδα του Μουρίνιο.